Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Nem lesz 3. évada a SENSE8 sorozatnak

0

A Netflixre nem lehet mondani, hogy mostohán bánna a sorozataival, hiszen indulásuk óta mindössze 6 sorozatot kaszáltak eddig, mégis a Bloodline (főleg adózási okokkal indokolt) kaszája után, újabb szomorú hír érkezett, ugyanis kiderült, hogy a Sense8 sem folytatódik.

„23 epizód, 16 város és 13 ország után a Sense8 véget ér” – tette közzé a TV Show Patrolon Cindy Holland, a Netflix eredeti tartalommenedzsmentjének elnökhelyettese a cég közleményét. A remek első évad után, a második évad talán még jobb lett, a sorozat nagyon pozitív kritikákat kapott, ezért kicsit érthetetlen a dolog számunkra is. A döntésnek egyébként anyagi okai lehetnek (a világ nyolc különböző helyszínén nem lehetett olcsó forgatni), hiszen Holland a közleményében nagyon is pozitívan nyilatkozott a sorozatról.

A Sense8 olyan volt, amilyennek mi is és a rajongók is akartuk: merész, érzelmes, lenyűgöző, tökös és egyenesen felejthetetlen. Nem volt még ilyen igazán globális sorozat egy nemzetközi és ennyire változatos stábbal, amelyik tükrözte a rajongók közösségét az egész világon.

A döntés azért is szomorú, mert a 2. évad végén komoly cliffhanger maradt nyitva, a Sense8 pedig egyébként is éppen olyan merész volt, mint a cannes-i botrányok (a közönség az OKJA vetítésekor kifütyülte a Netflix logóját, csak mert szerintük nem moziban vetített filmnek nincs helye a fesztiválon) után megszólaló Netflix-vezér, Reed Hastings a The Verge-nek adott interjújában a Netflix-alkotások irányába elvárásként leszögezte mondván: inkább őrült és szélsőséges sorozatokat készítsenek és nyúljanak mellé vele a nézőknél, mint középszerűeket…

Share This