Nem lesz semmi az ESCAPING THE KKK sorozatból

0 331

Az A&E hosszas viszontagság után végül lemondott az Escaping the KKK ( Escaping the KKK: A Documentary Series Exposing Hate in America) sorozatról, amelyet eredetileg még Generation KKK címen rendelt be.

A 8 részes dokusorozat 4 ku-klux-klán családot mutatott volna be, akik ki szerettek volna törni a titkos társaság befolyása alól.

A kényes témában utazó dokusorozatot már másfél éve fejlesztgette a csatorna, de már a sorozat híre is nagy felháborodást váltott ki, de a csatorna hangoztatta, hogy nem a gyűlöletkeltés népszerűsítése vagy ismertetése, hanem annak elfojtása és elítélése a céljuk a sorozattal.

A KKK sorozat bírálóit ez nem győzte meg, a csatorna ennek ellenére nem tett le a sorozatról és 2017 január 10-re kitűzte a premier időpontját.

Ebből azonban nem lesz semmi, ugyanis kiderült, hogy az egyik produkciós partner pénzt fizetett a dokumentumfilm szereplőinek (valószínűleg azért, hogy ezt vagy azt mondjanak a kamerába), az A&E pedig úgy gondolja, hogy innentől kezdve nem lenne hiteles a dokumentumfilmjük és egyáltalán nem állná meg a dokumentumfilmes jellegét.