Nem reboot lesz az új Mátrix

0 585

Amióta bejelentették a Mátrix “4. részét“, a fél internet azt találgatja, hogy vajon milyen módon próbálják meg újraindítani a franchise-t. Sokan úgy vélik, hogy a Mátrix folytatásokat elnézve nem lenne olyan nagy probléma, ha a Wachowski-nővérek kimaradnának az új filmből, még mások szerint a Wavhowskik nélkül elképzelhetetlen a projekt.

Mint a Hollywood Reporter is megírta, voltak olyan tervek, hogy a Mátrixot tévésorozatként élesztik újjá, de pár hónapja dobták ezeket. De a Warnernél látják, hogy a Lucasfilm és a Disney mit tett a Star Warsszal: a galaxis eddig ismeretlen területeit fedezik fel olyan filmekkel, mint pl. a Zsivány Egyes, vagy a jelenleg is forgó Han Solo-film a karakter korai éveiről. Ebből kiindulva lehet, hogy egy Morpheus fiatalkoráról szóló film is elkészülhet, legalábbis ugye Michael B. Jordan nevét említették, mint főszereplőt, könnyen lehet, hogy nem is a Kiválasztott lesz, hanem a mentor és ezúttal a mentorról szól majd a film…

Ez persze csak egy tipp, de egyáltalán nem lehetetlen, hogy nem egy klasszikus rebootot vagy remaket kell elképzelnünk, amikor bejelentik egy-egy régi franchise “feltámasztását”, hiszen a 2010-es évek már egyértelműen az univerzumépítgetésről szólnak.

Zak Penn, a film forgatókönyvírója is megszólalt a Twitteren az ügyben és bár semmi konkrétumot nem írt az új filmmel kapcsolatban, de azt írja, lehetetlennek és óriási hibának tartaná, ha remakelni vagy rebootolni kellene a Mátrixot.

Csak annyit mondhatok, hogy senki sem tudna, és senkinek sem kellene rebootot készíteni a Mátrixból. Ezt nagyon jól tudják azok, akik ismerik az Animátrixot és a képregényeket. Mást nem mondhatok, csak azt, hogy azok a szavak, hogy reboot meg remake csak a cikkekben jelentek meg, mi ilyet soha nem mondtunk. Szóval arra kérek mindenkit, hogy ne terjesszen hamis híreket. Hogy szeretnék-e még több történetet látni a Mátrix világából? Naná! Hiszen ez egy zseniális ötlet, és nagyszerű sztorikat lehet benne alkotni. Nézzétek meg, hogy mit csinálnak most az X-Men univerzumával. Ott a Logan, a Légió, a Deadpool. Valaki le akarja őket állítani? Én biztosan nem! Mi lenne, ha csak bemutatnánk újra a Mátrixot? Hagyjuk a francba a rebootot, úgysem lehet az eredetinél jobbat alkotni. Ha Neo szerepére új embert kellene keresnem, Keanu Reevest választanám.