Néma bérgyilkosról szól Winding Refn következő filmje

0 491

Úgy tűnik, hogy Nicolas Winding Refn folytatja megkezdett munkáját és továbbra is eléggé megtört karakterekről forgat, hiszen Tom Hardy Bronsonja, Mads Mikkelsen Valhallaja, Ryan Gosling Drive-ja és Only God Forgives-ja, na meg Elle Fanning Neon Demonja után ezúttal egy néma bérgyilkos lesz a történetének főhőse.

A  The Avenging Silence (Bosszúálló hallgatás?) címre hallgató produkció főhőse ugyanis egy néma bérgyilkos lesz. Pontosabban egy korábbi európai kém elfogad egy titokzatos küldetést, amelyben a Yakuza fejét kellene “levennie”.

A főszereplő hat évvel ezelőtt veszítette el a hangját, ezután visszavonult az ipartól, azonban most megkeresi egy Franciaországba száműzött japán üzletember (korábbi Yakuza-tag) és megbízza, hogy tegye egyelővé a földdel a legveszélyesebb Yakuza-családot Japánban.

A bérgyilkos el is vállalja a küldetést, azonban mivel fél a repüléstől (!) egy teherhajóval indul Japánba, ami persze elsüllyed, ő pedig partot érve fogalma sincs merre induljon.

A kissé fekete komédiára emlékeztető alaptörténet azonban senkit ne riasszon meg, Refn ígérete szerint kellően “kémes” lesz majd az új filmje, éppen ezért kérte meg Robert Wade és Neal Purvis párosát, hogy segítsenek be a forgatókönyvbe. A páros korábban több film forgatókönyvén is dolgozott (A világ nem elég, Halj meg máskor, A Quantum csendje, Skyfall, Spectre), na meg a szintén kémes Johnny English két részét is ők írták.