Nemo kapitányról készít filmet az X-Men rendezője

0 219

Jules Verne Húszezer mérföld a tenger alatt című regényéből rendez filmet Bryan Singer. Az X-Men: Apokalipszis rendezője a Fox stúdióval szerződött a kalandfilm leforgatására.

20000méfröld a tenger alatt

Singer tavaly ősszel kiposztolta a Verne-regény nyomán írt forgatókönyvének fedőlapját. “Ez az 50. születésnapom, és éppen most végeztem el az utolsó simításokat a legújabb filmem forgatókönyvén. Egy olyan történeten, amelyet gyerekkorom óta újra el akartam mesélni. Ígérem, epikus és érzelmekben gazdag kaland lesz minden korosztály számára. Egy kaland mindig kedves a szívemnek” – írta üzenetében.

A forgatás még idén elkezdődik, rögtön azután, hogy a legújabb, májusban mozikba kerülő X-Men-epizódot befejezi.

A Verne-filmben a közönség viszontláthatja Nemo kapitányt, Ned Landet és Aronnax professzort, de az eredeti hősök mellett új karakterek is feltűnnek majd a produkcióban, amely nem nélkülözi a tudományos fantasztikus fordulatokat sem.

A forgatókönyv fejlesztésén Rick Sordelet és Dan Studney dolgozott Singerrel.
Verne 1870-ben kiadott klasszikusát számos filmes és televíziós adaptációban láthatta már a közönség.

Az 1900-as évek elején rövidfilmekben jelent meg a téma, majd Stuart Paton 1916-ban egészestés filmet forgatott belőle. Az egyik legemlékezetesebb feldolgozás a Kirk Douglas főszereplésével forgatott Nemo kapitány című Disney-játékfilm volt. Néhány éve David Fincher is tervezgetett egy nagy költségvetésű mozifilmet a történetből, de a Nemo szerepét eljátszó színész személyében nem tudott megállapodni a Disney stúdióval.

A Húszezer mérföld a tenger alatt című regényben Nemo kapitány tengeralattjárója, a Nautilus fedélzetén legénységével együtt számos kalandot él át, miközben felfedezi a tenger mélyének fantasztikus élővilágát.