NIGHTFLYERS, WILD CARDS – A Syfy két George R.R. Martin sorozaton is dolgozik

0 420

A Trónok harca regényfolyamának szerzőjének tolla egyre felkapottabb a televízióban, az HBO után ugyanis a SyFy is tévébe adaptálja az író írását – ráadásul rögtön két sorozatot is indítanak.

Az egyik a Wild Cards történeteken alapuló sorozat lesz, amely több regényen alapul. A Wild Cards igazából egy gyűjtőnév, amely egy közös univerzumban játszódó regényeket, novellákat, antológiákat jelent, az egésznek pedig Martin az egyik ötletgazdája, szerkesztője, és persze közreműködője. Az említett univerzum pedig egy alternatív történelem II. világháború utáni Amerikája, ahol a Wild Card vírus elterjedése idéz elő változásokat az emberi DNS-ben, szuperhősöket és szörnyszülötteket egyaránt teremtve.

wild-cards

A másik széria Nightflyers címen érkezik a sci-fi csatornára és az űrhajós történetek szerelmeseinek igényét elégíti majd ki. Az 1980-ban kiadott Nightflyers egy űrben játszódó sci-fi: a címben szereplő hajó legénysége a Naprendszer határát veszi célba, hogy ott egy volcryn nevezetű idegen fajjal vegye fel a kapcsolatot. Rengeteg rejtély övezi a küldetést, hála egyrészt a titokzatoskodó kapitánynak, másrészt a hajón utazó telepatának, aki a célhoz közeledve ráadásul idegösszeroppanást kap. Ezen a ponton pedig elszabadul a pokol, amit jól példáz, hogy Martin is egy “csillagközi kísértethistória”-ként írta le regényét.

A történetből egyébként 1987-ben már készült egy film (nálunk Gyilkos űrhajó címen lehet ismert), ami egészen imdb 4,0-s pontszámig tudott felkúszni, vagyis nem éppen jól sikerült adaptáció lett.