Óda egy sorozatgyilkoshoz

0 2 387

A Hajsza 2. évados befejezése után nehéz volt elképzelni, hogy milyen módon folytatódhat a sorozat, hiszen simán lezárhatták volna a sorozatot tavaly, azonban a 3. évad nyitóepizódját elnézve sokkal szegényebbek lettünk volna ebben az esetben.

hajsza-3-evad

A 2. évad ott ért véget, hogy Paul Spectort lelövik az őrizetben, az új szezon pedig közvetlenül itt veszi fel a vonalat. Többek közt láthatunk néhány nagyon durva kórházi képsort, rövid idő alatt egészen jól karakterizálva a kórházi személyzetet, másrészt meg ezzel párhuzamosan az előző évad végjátékának utóhatásait is remekül vezetik fel a sorozat alkotói.

Mintha minden mellékszereplő kicsit több időt kapna a kibontakozásra, már nem csak a Gibson-Spector hajsza fontos ebben a sorozatban, hanem minden egyes karakter, akinek bármilyen módon köze volt valamelyikükhöz.

WARNING: Embargoed for publication until 00:00:01 on 20/09/2016 - Programme Name: The Fall - TX: n/a - Episode: Episode 1 (No. 1) - Picture Shows: **STRICTLY EMBARGOED UNTIL 00.01 20th SEPTEMBER 2016** BEHIND THE SCENES Paul Spector (JAMIE DORNAN)  - (C) The Fall 3 Ltd - Photographer: Helen Sloan

A The Fallban mégis azt szeretem a legjobban, hogy nem pusztán egy sorozatgyilkosos sorozat, hanem nagyon mély dialógusokban mutatják be a nemek, a férfi és a nő közötti gondolkodásbeli-, tettbeli-, érzelmi különbséget, szinte tényleg a szereplők lelki világába látunk a párbeszédek során. Azt túlzás lenne állítani, hogy valahol rokonszenvezünk a Jamie Dornan által alakított sorozatgyilkossal, de legalább ennyire megosztó számunkra Gillian Anderson “puma” karaktere is.

A folytatást pedig innen még nagyon-nagyon sok irányba elvihetik, de a szokásosnál is művészibbre sikerült évadnyitó alapján már most megvan a bizalmam az évadban.