Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Ők a legtúlfizetettebb színészek a Forbes szerint

0

Bár hosszú évek óta Adam Sandler vitte a hátán a legtúlfizetettebb színészek listáját, de a tavalyi évben már egy igazi A-listás színész került az első helyre, akinek sikerült megismételnie a “sikerét”.

A mértékadó Forbes magazin idén Deppet kiáltotta ki Hollywood legtúlfizetettebb színészének – a sztár zsinórban másodszor kapta meg a nem túl hízelgő elismerést, miután a tavalyi évben sem arattak osztatlan bevételi sikert a filmjei.

Számokban ez azt jelenti, hogy a művész fizetésének minden egyes dollára 2,80 dollárt hozott a forgalmazók konyhájára. Depp filmjeivel tehát még mindig többet keresnek a filmesek, mint amennyit a színésznek fizetnek, de a számok magukért beszélnek. Legújabb filmje, a Legendás állatok és megfigyelésük egyébként szintén szépen fialt, ám – egyelőre – meg sem közelítette az eredeti Harry Potter filmek sikerét.

A színész mellett Adam Sandler (7,6 dollár) az aki többször is a szégyenlista élén végzett, de idén a 6. helyre csúszott, köszönhetően többek közt annak, hogy nem forgatott sok nagy költségvetésű filmet. Az összeállításban helyet kapott még többek között George Clooney (6,7 dollár), Will Smith (5 dollár), Will Ferrell (6,5 dollár) Channing Tatum (6 dollár) és Leonardo DiCaprio (9,9 dollár), Mark Wahlberg (9,2 dollár) és Julia Roberts (10,8 dollár), Bradley Cooper (12,1 dollár) is, bár ők javarészt a magas gázsijuk miatt kerültek fel a listára.

A Forbes egyébként becsült adatokkal dolgozott, a színészek utóbbi három filmszerepét vették számításba, és az alapján számolgatták ki a produkciós költségeket és a bevételt.

  1. Johnny Depp (2,8 dollár nyereség minden neki fizetett dollár után)
  2. Will Smith (5 dollár)
  3. Channing Tatum (6 dollár)
  4. Will Ferrell (6,5 dollár)
  5. George Clooney (6,7 dollár)
  6. Adam Sandler (7,6 dollár)
  7. Mark Wahlberg (9,2 dollár)
  8. Leonardo DiCaprio (9,9 dollár)
  9. Julia Roberts (10,8 dollár)
  10. Bradley Cooper (12,1 dollár)
Share This