Olcsó gagyi lett a Flash – A villám sorozatból a 3. évadra

Ezt bizony már az évadnyitó után is sejtettük, de három rész után egyértelmű: nagyon elrontották az irányt az alkotók.

0 773

Ezt bizony már az évadnyitó után is sejtettük, de három rész után egyértelmű: nagyon elrontották az irányt az alkotók.

The Flash – Csalódtunk A Villám 3. évadának nyitányában

A The Flash 2. évada hatalmas cliffhangerrel ért véget, hiszen a finálé eseményeinek köszönhetően egy kvázi reboottal indítottuk a 3. évadot. Innentől kezdve az íróknak minden adott volt ahhoz, hogy vérfrissítsék a sorozatot, azonban nem éltek a lehetőséggel, sőt igazi kliséhalmazt hordtak össze rögtön a nyitórészben. Persze az várható volt.

Pedig a Flashpoint-történet, vagyis a Villám-paradoxon eredetileg olyan remek csavarokkal bír a DC univerzumban, hogy

  • a kis Bruce Wayne-t lövi le Joe Chill (Batman szüleinek gyilkosa), így apja, Thomas Wayne lesz Batman (sőt egy elgondolás szerint az anyja, Martha a fia haláli utáni depressziójának köszönhetően Jokerré válik)
  • A világnak fogalma sincs róla ki az a Villám, vagy ki az a Superman
  • Barry Allen, vagyis Flash anyja életben van
  • Aquaman és Csodanő egymással vívja a kvázi 3. világháborút

És ezek csak azok az ínyencésgek, amivel például a hasonló címen futó animációs tévéfilmet is megtöltötték, de a részletekbe menően sokkal több van benne, mint amit a The Flash sorozat készítői megálmodtak, akik addig jutottak, hogy “legyen már egy kis apa-lánya harag 1,5 részig”. Sőt nem elég, hogy a sorozat készítői nem voltak elég merészek, három rész után tulajdonképpen visszacsináltak minden komolyabb elváltozást, ami mondjuk bármilyen módon érzelmi válságba lökhette volna a főszereplőt, vagy kihívás elé állította volna a színészeket. (Cisco új arca például nekem kifejezetten tetszett.)

flash-season-3-cisco

A The Flash sorozat eddig, ha minimálisan is, de azért jobb koncepcióval rendelkezett, mint a mostanra teljesen elfáradt Zöld Íjász, azonban a 3. évadban nyoma sincs normális koncepciónak, nyoma sincs az érzelmeknek, az akciójelenetek pedig annyiban kifulladnak, hogy piros csíkokat animálnak a különböző épületek oldalára. És mindezt univerzumépítés címén.

És igen, kedves alkotók, természetesen fogalmunk sincs róla, hogy a Tom Felton által alakított Julian Albert valójában Doctor Alchemy.

the-flash-season-3-episode-2-tom-felton-julian