Óriáshajók építői – Premier a Discovery Channek műsorán

0 479

A Discovery Channel új dokumentumfilm-sorozatának nézői bepillanthatnak a világ legnagyobb teherhajóit üzemeltető Maersk Group működésének kulisszái mögé, és megismerhetik, hogyan jönnek létre a világ legújabb és leghatalmasabb óriáshajói.

oriashajok-epitoi

A Discovery új, rendkívül látványos sorozatában a nézők egészen új szemszögből láthatják az óriáshajókat tervező és összeszerelő brigádok munkáját. A munkások a ruházatukra rögzített testkamerák segítségével mutatják be, hogy milyen konstrukciós kihívásokkal kell megbirkózni, miközben a világ legmélyebb és legvadabb vizein dolgoznak. A Dél-Koreában, Szingapúrban, Dániában, Norvégiában, Finnországban és Lengyelországban forgatott Óriáshajók építői című sorozat első epizódját november 8-án 20:00 órakor láthatják a nézők.

Az egyes epizódokban a Discovery-rajongók megismerhetik a seregnyi mérnököt, hajóépítőt, kapitányt és tervezőt, ahogy a határaikat feszegetve építik és tesztelik a világ három legösszetettebb tengeri gépezetét.

Természetesen a vízrebocsátás sem maradhat ki a látványos akciók sorából. A nézők szemtanúi lehetnek egy különleges vontatóhajó, egy ultrahatékony tankhajó és a világ legnagyobb tengeri olajfúró platformja építésének. A csapatoknak extrém körülmények és szűk határidők közepette kell helytállniuk, hogy a három eszköz együttműködésével megindulhasson az Északi-tenger olajkincseinek kiaknázása, feldolgozása és a milliónyi hordó elszállítása.

“Az Óriáshajók építői bemutatja, hogy a Maersk Groupnak milyen szélsőséges körülmények között, milyen komoly kihívásokat kell leküzdenie” – mondta Tom Gorham, a Discovery Networks International executive proudcere. “A Maersk csapataiban rendkívül képzett, innovatív szakemberek dolgoznak a világ legmodernebb ipari felépítményein.”

A Discovery új sorozatából az is megtudható, hogy ezek a rendkívül összetett gépek hogyan járulnak hozzá a modern világ működéséhez. A három gigantikus építési projekt valós méreteit drónokra szerelt kamerák segítségével mutatja be a nézőknek, emellett három dimenziós számítógépes animációkon keresztül a gépek működését is bemutatja.

“Sok szeretettel várjuk a Discovery nézőit a fedélzeten, hogy profi szakembereink munkáján keresztül eléjük tárhassuk a világ legmodernebb, új generációs hajóinak és olajfúró platformjainak építését” – mondta Morten Engelstoft, az APM Shipping Services vezérigazgatója.

Az Óriáshajók építői első epizódja november 8-án 20:00-kor kezdődik a Discovery Channel Magyarország műsorán.