Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Oscar 2017: Itt nézheted élőben – és online – a 89. Oscar-díjátadó gálát

0

Élő tévés és online közvetítés is lesz a 2017-es, immár 89. Oscar-díjátadó gáláról, ráadásul magyar szinkrontolmáccsal.

Idén is élőben közvetíti Oscar-gálát a közmédia. A műsor vasárnap éjszaka 0 óra 53 perckor kezdődik a Dunán.

Éjjel 1 órakor kapcsolják Hollywoodot, egészen pontosan a Dolby Színház előtt leterített vörös szőnyeget, hiszen elkezdődik a jelöltek és a sztárok bevonulása. A díjátadó-gáláról 2 óra 30 perckor élőben jelentkezik a Duna, és szoríthatunk a Mindenki (Sing) c. produkció sikeréért, amely idén bejutott a legjobb rövidfilm kategóriába.

A magyarok a Vörös teknős című animációs film révén is képviseltetik magukat Los Angelesben, amelynek a kifestését és a rajzok többségét a Kecskeméti Animációs Stúdióban végezték.

A műsor szüneteiben a magyar stúdió jelentkezik. A műsorvezető Kraszkó Zita lesz, a szakértők pedig Szöllőskei Gábor szakújságíró és Dudás Viktor az MTVA munkatársa. Az Oscar-gáláról hétfőn a nézők 90 perces összefoglalót láthatnak a Petőfi TV (M2) műsorán 20 óra 4 perctől.

A Duna vasárnap esti műsora már a gála előtt segít a díjátadóra hangolódni, 21 óra 5 perctől a 2017-es Oscar-jelölt Mindenki című rövidfilm kerül adásba. Utána 22 óra 30 perctől a Mephisto c. Oscar-díjas alkotás vezeti fel a 0 óra 50 perckor kezdődő Oscar-gálát.

A Duna közszolgálati csatornán magyar nyelvű szinkrontolmács közreműködésével, a Duna HD adón pedig eredeti nyelven, a Teletext 333. oldalán feliratozva követhetik nyomon a nézők az Oscar-gála történéseit.

A díjátadót az érdeklődők online is követhetik a Médiaklikk oldalon, ahova már a gála előtt is érdemes lesz ellátogatni, hiszen minden nap újabb érdekes kulisszatitkokra derül fény.

Ha az Oscar-jelölt filmekről olvasna, akkor érdemes szétnézni a filmkritikáink között (ide kattintva), vagy pedig használja a keresőt.

Share This