Oscar-díjas forgatókönyvíró rendezi a Tűzgyújtó remake-et

0 605

Habár nem mondhatjuk azt, hogy a stúdiók agyonfoglalkoztatják, Drew Barrymore mégis azon színészek közé tartozik, akik gyerekkori ismertté válásukat követően felnőttként is a felszínen tudtak maradni. A színésznő korai karrierjének egyik jeles munkája a Tűzgyújtó című Stephen King-adaptáció volt. A történet középpontjában egy különleges képességekkel megáldott, vagy éppen talán megátkozott kislány állt, akire a kormány emberei vadásztak lelkesen.

A korrekt, bár nem kimagasló alkotás hamarosan újra ránk köszön a vászonról, érkezik ugyanis a remake. Már a rendezőt is megtalálták, méghozzá Akiva Goldsman személyében. Az úriember leginkább forgatókönyvíróként keresett, annak idején az Egy csodálatos elme szkriptjéért Oscar-díjat is nyert. A rendezés terén eleddig egyetlen nagyjátékfilmet tett le az asztalra, méghozzá a Téli mese című, meglehetősen borzalmasra sikeredett produkciót.

Reméljük, Goldsman jobban fog bánni King történetének adaptálásával! Előtte még javíthat a mérlegen, hiszen elviekben idén érkezik Stephanie című rendezése.