Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Oscart a horroroknak!?

0

Hány remek horrort tudsz felsorolni így kapásból? Jason Blum is tudna egy párat biztosan, főleg, hogy az utóbbi évek legjobb horrorjai mind az ő cégének (Blumhouse Productions ) égisze alatt készültek.

A Széttörve, vagy éppen a Tűnj el! is arról híresült el, hogy nagyon minimális költségvetésből hatalmas bevételekre tett szert, na meg hogy a kritikusok és a nézők is agyondicsérték, ennek ellenére a két film szóba sem jöhet a nagyobb presztízsű díjátadókon, pedig mindkettőben voltak olyan alakítások, hogy azelőtt csak emelgettük a kalapunkat, de utóbbi forgatókönyve is simán elférne a jelöltek közt. Jason Blum szerint nem lehetetlen, hogy ez megváltozzon.

Tényleg nem tudom, miért nem kapnak Oscart horrorok is. Először arra gondoltam, hogy az erőszak miatt, de egy csomó erőszakos filmet is jelölnek, amelyek nem horrorok. Talán gusztustalannak tartják őket. Fogalmam sincs. Tagja vagyok az Akadémiának, úgyhogy magamra fogok szavazni. Szerintem reális esélyünk van néhány kategóriára, például a Tűnj el!-nek a forgatókönyvíróira.

Share This