Pár szóban a The Walking Dead nézettségéről

0 3 979

Tegnap írtunk róla, hogy milyen blőd grafikával ábrázolta az Index a The Walking Dead 7. évados nézettségét, a korrektség jegyében hoztunk egy statisztikát, amelyben megnézhetjük, hogy a sorozat elindulása óta hogyan alakult a nézettség.

the-walking-dead-nezettseg-az-1-7-evadig

Való igaz, hogy a 7. évad premierje óta valaki mintha megcsapkodta volna a nézettséget, persze erre számítani is lehetett tekintve, hogy a brutális premier után töltelékrészek következtek, illetve mint azt korábban is említettük most már nagyon sok platformon elérhető és újranézhető a sorozat, ami megint csak elvesz a nézettségből.

Az első részre 17 millió néző gyűlt össze (naná, hogy egy premierre mindenki félre rakta a többi teendőit és hogy ne fusson spoilerbe nem halogatta az epizód megtekintését), ilyen számot még országos sorozat sem produkál, nem hogy egy kábeltévé sorozata (kissé együgyű viszonyítás, de mintha itthon az AMC Magyarországot, vagy éppen az Aranyéletet itthon többen néznék, mint a mindenki számára elérhető RTL Klubot), a második részre már csak 12,5 millióan maradtak. A 3. részt 11,7; a negyediket 11,4; még a most hétvégén adásba került ötödik epizódot 11 millió néző követte figyelemmel – amire utoljára a 3. évadban volt példa. De mondjuk ki, ez a 11 millió néző is brutális is szám, jó pár országos sorozat örülne neki, ha csak fele ennyien néznék. (Az meg valahol szomorú, hogy a szintén agyonhype-olt Westworldöt például átlagban 1,5 millióan nézik.)

A csökkenés ellenére pedig a The Walking Dead most hétvégi 5.1-es demoja (ez a reklámozóknak fontos szám, tulajdonképpen azt mutatja, hogy a 18-49 éves korosztály hány százaléka néz egy adott műsort) még mindig sokkal erősebb, mint bármely más sorozat demoja a televízióban, így nem hiszem, hogy nagyon aggódnának az AMC-nél. Azt meg most előre megmondjuk, hogy ha a soron következő 6. részre nem is, de a 7. és 8. részre már biztosan 14 millió nézettsége lesz a sorozatnak.

Szóval nem mosdatni szeretnénk a The Walking Dead nézettségét, de teljesen felesleges vészmadárkodni felette, hiszen tulajdonképpen teljesen várható tendenciát mutat a nézettsége.