Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

PROJECT BLUE BOOK címen ufósorozattal jelentkezik a History

A Project Blue Book címre hallgató History-sorozat a Wright-Patterson Légibázison működtetett ufómegfigyelési program rejtélyes történéseit mutatja majd be.

0

Az azonos nevű – sokáig titkos, de azóta mindenki számára elérhetővé tett – FBI aktákban az amerikai légierő 1947 és 1969 között végzett több mint 12 000 UFO-vizsgálata szerepel.

Az Egyesült Államok kormánya 1948-ban számos vizsgálatot indított az UFO-észlelésekkel kapcsolatban. Sokan úgy gondolják, hogy ezek hátterében a hidegháború okozta paranoia állt.

Az úgynevezett Project Blue Book-ban (Kék Könyv Terv) a légierő által 1947 és 1969 között kivizsgált több mint 12 000 UFO-észlelés teljes dokumentációja szerepel.

Az akták több évtizedig titkosak voltak és csak pár éve váltak kutathatóvá a mikrofilmen őrzött anyagok. Most egy amerikai szervezet, a kormányanyagok hozzáférését segítő Black Vault a teljes anyagot elérhetővé tette a neten. Így mostantól bárki a fotelból tanulmányozhatja az észlelések dokumentációit, és megpróbálhatja megoldani a több száz máig felderítetlen esetet.

Az amerikai légierő (USAF) állítása szerint a Blue Book-ban 12 618 észlelés szerepel, amelyből 701 esetre a mai napig nem találtak magyarázatot.

A sorozatot főbb szerepeiben a Trónok harcás Aiden Gillen, Michael Malarkey, Laura Mennell, Ksenia Solo és Neal McDonough lesz látható – a sorozat vezető producere pedig a Forrest Gumpot és a Vissza a jövőbe filmeket rendező Robert Zemeckis.

Share This