RATCHED – Előzménysorozatot kap a Száll a kakukk fészkére

A Milos Forman 5 Oscar-díjjal kitüntetett filmjében feltűnt elmegyógyintézet a Netflixre költözik.

A Netflix egyből két évadot rendelt be a Ratched című sorozatból, ami a jól ismert oregoni elmegyógyintézetben fog játszódni, méghozzá a Patrick McMurphy (Jack Nicholson) előtti időszakban.

A Ken Kesey regényéből forgatott film egy elmegyógyintézetben játszódik, ahová McMurphy, a kisstílű bűnöző a börtön helyett záratja magát. Hamarosan rájön: a műintézmény lakói – akik ellentétben vele, nem tettetésből kerültek ide – semmivel sem bolondabbak nála, annál inkább bolond a világ, amely idejuttatta őket. A történet többi szereplőjének élete – kivétel nélkül remekbe szabott figurák és alakítások – mind egy-egy dráma, aminek már csak végkifejletével találkozunk. McMurphyről hamar lehull a kívülállás páncélja, és megpróbál segíteni társain, akiken látja: az orvostudomány köntösébe bújtatott érzéketlenség és álszent gyógyítás – valójában fegyelmezni, idomítani akarás – csak rontja állapotukat.

A címéből már többen kitalálhatták, hogy a főszereplője az a bizonyos Ratched nővér (a filmben Louise Fletcher alakította) lesz, aki a film “főgonoszaként” funkcionált: hatalmát kihasználva a bentlakók életének minden pillanatát kontrollálta, és még a csupán szimuláns McMurphyből is emberi roncsot csinált.

A címszerepet az American Horror Storyból ismert Sarah Paulson játssza, a sorozatot pedig az eredeti filmet is tető alá hozó Michael Douglas, valamint az American Horror Storyt is készítő Ryan Murphy veszi kezelésbe produceri minőségben.

Szólj hozzá!

Hozzászólás

Ez is érdekelhet Ettől a szerzőtől

Komment
Close