Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Remek könyvekkel jön tavasszal a Fumax kiadó

0

“A fordítókat úgy válogattuk meg, hogy Martint, Gaimant, Rothfuss-t, Abercrombie-t, Saylort azok fordítsák, akik eddig is fordították őket.” – tudtuk meg a Fumax kiadótól, amely 2015 első negyedében kiváló könyveket hoz a magyar piacra, ugyanis az itthon kevésbé vagy egyáltalán nem ismert szerzők is figyelemreméltóak, a többségük díjnyertes, kritikailag nagyra tartott író. De mik érkeznek?

Oliver Bowden: Assassin?s Creed: Egység

Több ezer rajongó várja a következő orgyilkos-kalandot, amely a XVIII. és XIX. század viharos fordulójára, a Nagy Francia Forradalom idejébe kalauzolja az olvasót. Várható megjelenés: február 11.

Jon Sprunk: Az Árny ura

Jon Sprunk Árnyolgyilkos-trilógiája is lezárul február végén-március elején, pontot téve Caim történetére.

Anthony Ryan: A várúr

A 2014-es év egyik legjobb fantasyje, a megjelenésekor minden idők legjobb fantasy debütálásának számító A vér éneke is folytatódik a Hollóárnyék-trilógia második kötetével, A várúrral. Anthony Ryan New York Times bestseller regénye már nem csak Vaelin útját követi nyomon, több más szereplővel is részletesebben megismerkedhetünk. Érkezik márciusban.

René Denfeld: Az elvarázsoltak

A Fumax Irodalom sorozat második kötetére, Az elvarázsoltakra még tavaly tavasszal figyeltünk fel, amikor az Amazon legjobb könyve lett márciusban. Azóta megnyerte a jelentős francia Prix irodalmi díjat és számtalan más díjra jelölték, rengeteg év legjobbjai listára került fel, illetve bejutott a Goodreads-en a legjobb 20-ba a fiction kategóriában (ami talán a legjelentősebb kategória) az év végi olvasói szavazáson. Igazi ínyencség kerül majd az olvasók kezébe! A Tolvajok teléhez hasonlóan Az elvarázsoltak is bekerült az ALA Figyelemreméltó Könyveinek listájára, 2015-ös díjazottként. Érkezik a Könyvfesztiválra, áprilisban.

Josh Malerman: Bird Box (eredeti címe)

Ezzel a robbanásszerű sikereket arató könyvvel indítjuk el új könyvsorozatunkat, amely valószínűleg Fumax Thriller néven fut majd. A Bird Box tavaly jelent meg, már több mint 15 országban eladták a kiadási jogait, a filmjogok is egyből elkeltek, és az elkészült forgatókönyv meg is nyerte az olyan forgatókönyvek számára kitalált díjat 2014-ben, amelyikből még nem készült film. A kötet a Goodreads olvasói szavazáson ötödik lett a horror műfajban, ebben a zsánerben az utóbbi évek során egyetlen hozzá fogható siker sem akadt. Az áprilisi Könyvfesztiválra várható.

Gardner Dozois és George R. R. Martin (szerk.): Zsiványok antológia

Ebben a New York Times bestseller kötetben 20 szerző kapott helyet, hogy egy-egy kisregénnyel vagy novellával vérbeli gazemberek, tolvajok és hazudozók világába repítsék az olvasót. Ilyen impozáns szerzőlistával évtizedenként egyszer jelenik meg antológia:

George R. R. Martin, egy új Tűz és Jég dala világában játszódó novellával
Gillian Flynn, a Holtodiglan szerzője
Neil Gaiman
Patrick Rothfuss egy új Királygyilkos krónikája világában játszódó kisregénnyel
Steven Saylor egy új Gordianus sztorival
Joe Abercrombie egy új Első Törvény világában játszódó sztorival
Daniel Abraham, aki ugye James S. A. Corey egyik fele
David W. Ball ? Paul Cornell ? Bradley Denton ? Phyllis Eisenstein ? Matthew Hughes ? Joe R. Lansdale ? Scott Lynch ? Garth Nix ? Cherie Priest ? Michael Swanwick ? Lisa Tuttle ? Carrie Vaughn ? Walter Jon Williams ? Connie Willis

Share This