Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Richard Dreyfuss fia is Kevin Spacey áldozata volt

0

Harry Dreyfuss közzétett egy írást, amelyben azt állítja: tizennyolc éves korában őt is zaklatta szexuálisan a már többek által megvádolt Kevin Spacey, ráadásul úgy, hogy a fiatal színész apja, Richard Dreyfuss is a szobában volt.

A CNN csütörtök este közölte, hogy a Kártyavár stábjának nyolc jelenlegi és korábbi tagja – akiknek nevét nem hozták nyilvánosságra – állt elő azzal, hogy Spacey részéről “ragadozó” viselkedést tapasztaltak, egy színész szexuális támadással vádolta meg őt.

Egy brit és egy mexikói színész korábban szintén megvádolta szexuális zaklatással Spacey-t, aki október végén jelentette be, hogy bár korábban nőkkel is voltak kapcsolatai, ezentúl meleg férfiként éli életét.

A Netflix internetes műsorszolgáltató bejelentette, hogy nem szerepelteti többet Kevin Spaceyt a Kártyavár című népszerű sorozatban, s megszüntet mindennemű kapcsolatot az Oscar-díjas színésszel a szexuális zaklatási botrány nyomán. Sőt, a Netflix már a saját galériájából el is tüntette Kevin Spacey arcát, helyette a sorozatban a feleségét alakító Robin Wright lett a sorozat arca. A House of Cards hatodik – a korábbi bejelentés alapján sorozatzárónak szánt – évadát most forgatják, de a Spacey-t ért vádak miatt a Netflix internetes műsorszolgáltató és a Media Rights Capital produkciós cég felfüggesztette a forgatást. A Netflix azt is közölte: nem adja ki az utóprodukciós fázisban lévő Gore című filmet, amelynek sztárja szintén a zaklatással vádolt színész.

Most Harry Dreyfuss, Richard Dreyfuss fia jelentette be a BuzzFeeden, hogy 18 éves korában őt is zaklatta Spacey, ráadásul az apja jelenlétében. Mint írja az eset 2008-ban történt, amikor a londoni Old Vic Theaterben rendezte épp az apját. Harry is gyakran részt vett a próbákon, és Spacey feltűnően kedves volt hozzá, ölelgette, figyelmes gesztusokat tett felé.

Egy nap, amikor Spacey szobájában próbálták az apja szövegét, Harry olvasta az apja darabbeli feleségének sorait. Próba közben Spacey túlzottan közel ült Harryhez, és rátette a combjára a kezét. A fiú átment a kanapé másik szélére, de Spacey utánament, és ott is szorosan mellé ült.

Mindezt Richard Dreyfuss nem vette észre, annyira bele volt merülve a szövegkönyvbe.

“Leültem, és a lábamra helyeztem a kezem, jelezve, hogy az az én territóriumom, de Kevin jelentős erőfeszítéssel beerőltette a kezét a kezem és a combom közé.” Spacey nem hagyta magát lassan feljebb csúsztatta a kezét a combján egészen az öléig, aztán “befejezte az útját, és már egészen a kezében voltam”. Harry finoman próbálta figyelmeztetni Spacey-t, hogy ne csinálja, mert úgy érezte, ha botrányt csap, azzal veszélyezteti az apja karrierjét.

Harry Dreyfuss sokáig nem mondta el a történetet az apjának sem, most a többiek kiállása miatt mégis nyilvánosságra tudta hozni: “Kevin Spacey egy szexuális ragadozó. Mégis, mindeddig nem gondoltam, hogy lehetséges lenne erről komolyan beszélni.”

Share This