Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Ridley Scott megint alienek nélküli ALIEN-filmet akar csinálni

0

A Prometheusszal egy elsőre remekül hangzó előzménytrilógiát indított útjára Ridley Scott, majd meggondolta magát és belevágott az Alien: Lost Paradise címet viselő moziba, amiből aztán sok-sok változtatást követően megszületett az Alien: Covenant.

Az Alien: Covenant kritikai visszhangja sem volt jobb a Prometheusénál, sokan hiányolták azt a hangvételt, amit a Prometheussal útjára indított a rendező, még mások szerint ilyen egy igazi Alien-film. Aztán, hogy az utóbbi csoport mennyire örül majd annak, hogy Ridley Scott ismét elővette az Alien-film alienek nélkül, azt majd meglátjuk, mindenesetre a korábban hat további Alien-filmet tervező Scott ismét megszólalt.

Persze tessék fenntartásokkal kezelni, azt amit Ridley Scott egy interjúban mondott az Alien-filmek jövőjéről.

Persze, hogy csinálunk még egyet! Azt gondolom, hogy el kell végre távolodnunk kicsit ettől az Alien-dologtól. Az emberek azt mondják, hogy több Alien kell, több arctámadó kell, és több szétrobbanó mellkas. Épp ezért tömtem tele a Covenantot ilyesmikkel, és jó is volt. Most viszont azt gondolom, hogy ha újra előveszem a sztorit, ezt sokkal érdekesebben kell csinálnom. Azt hiszem, hogy a mesterséges intelligencia egyre veszélyesebb és épp ezért egyre érdekesebb téma. 

Ridley Scott tehát jó eséllyel továbbra is az egyre inkább az Alien-filmek központi alakjává váló Michael Fassbenderrel képzeli el a franchise jövőjét, kérdés, hogy a Szárnyas fejvadász 2049 után érdemes-e egyáltalán egy ilyen projektbe belevágni, ugyanis mindenki ahhoz hasonlítja majd a filmet.

Share This