Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Ridley Scott megint újragondolja az ALIEN-franchiset

0

Voltak egyszer az Alien-filmek, amelyek bár folytatásról folytatásra épültek lefelé, mégis csak Alien-filmek maradtak. Aztán jött a Prometheus, amellyel egészen új univerzumot nyitott meg Ridley Scott. És bár a film kapott hideget-meleget, sokan kíváncsiak lettünk volna a Mérnökök további történetére, és persze arra is mi történt a Noomi Rapace által alakított Shaw-val

Ridley Scott azonban feltételezhetően meglátta a Neill Blomkamp-féle Alien-film vázlatait és egy hatalmas pálfordulással inkább visszatért az Alien-filmek eredeti világába, vagyis egy kemény női főhős és csapata rohangászásához, amelyet azért a Prometheus utóhatásaként megspékelt némi mesterséges intelligenciával, de a tervezett Prometheus-trilógiából semmi nem lett.

Bár szerintem a Covenant sem volt olyan rossz, mint ahogyan azt a sajtó beállítja, meg kell hagyni bőven maradt hiányérzete a nézőnek és azzal együtt, hogy Michael Fassbender remekül hozta a David/Walter androidot és valóban pluszt tudott adni a töténethez, valahogy egészen más filmet vártunk.

Ridley Scott most – talán a Szárnyas fejvadász 2049 kritikai sikerén felbuzdulva – ismét egészen más irányba terelné saját univerzumát, ugyanis most már arról beszél, hogy az androidokat és a mesterséges intelligenciát állítaná új filmje középpontjába.

Szerintem az alienek evolúciója már majdnem lezárult, de próbáltam ezt a vonalat meghaladni, és egy másik történetszálat felvezetni, amely az androidokról szólna. Arról, hogy milyen világot hozna létre egy mesterséges intelligencia, ha ő lenne egy új bolygó vezetője. Egészen nagyszabású terveink vannak.

A rendező egyébként korábban azt is mondta, hogy a Tervezőkkel/Mérnökökkel sem számolt le végérvényesen,  na meg azt is, hogy további 6 Alien-filmet tervez, amelyből az első darabnak akár már jövőre elkezdődhet a forgatása.

Share This