Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Röviden: Black Sails – Fekete vitorlák 4×03

Spoileres

0

Kalóznak lenni móka és kacagás, rum, vitorlát bonts meg némi zászlólengetés és persze más javainak elodázása. Legalábbis gyerekkorunkban valami ilyesmi ég belénk, így mondhatni a Black Sails a fiatalkori ábrándjainkat töri ezer apró darabra.

Itt ugyanis kalóznak lenni szenvedés, szegénység, reménytelenség, harc, hontalanság, legrosszabb esetben meg néhány kör a hajó aljához kötözve. A Black Sails mocskos módon bánik a főhőseivel, mostanra úgy hullanak a fontosabb szereplők, mint a legyek.

A mostani epizódban Feketeszakáll kapta meg az epikus haláljelenetét, amivel kapcsolatban kis szarkazmussal le kell írnunk, hogy Feketeszakáll haláltusájának öt perce messze a legerőteljesebb mozzanata volt a sorozatban, én egyszerűen azt érzem, hogy a karakterével nemigen tudtak mit kezdeni a sorozat készítői. Szóval az ő szerepeltetését messze feleslegesnek érzem, a halálának is csak akkor lesz igazán jelentősége, ha a tusáját végignéző kalózok (élükön persze Rackhammel) erőt merítenek abból, hogy látták a Legenda nem adja fel és nem csak némi horrorpornó kedvéért nyírták ki.

Nem csak a tengeren, de a szárazföldön is szépen ment előre a történet, úgy tűnik, hogy kezdenek megbomlani az eddigi szövetségek, miközben mások meg éppen félreteszik az ellentétüket a közös cél érdekében, nagyon kíváncsi leszek, hogy ki jön ki pozitívan ezekből a köpönyegforgatásokból és ki lesz ennek a történetnek az abszolút negatívba forduló hőse – merthogy ne feledjük simán eltérhetnek a Kincses szigetben megismert történettől.

A mostani rész egyébként eddig magasan a legjobb epizód volt, igaz most már vészesen közeleg a sorozat vége, a készítők pedig azt ígérték az utolsó évadban mindent beleadnak, hogy méltó módon búcsúztassák el a sorozatukat. Jó az irány.

Share This