Sebestyén Balázs szerint nagyon komor a médiapiac jövőképe

Mint a képen is látható Balázs előtt üres borospoharak tucatjai hevernek, valószínűleg nem a rotavírus, hanem a rozé okozta Balázs gyomorproblémáit és valójában a másnaposságtól fekszik a fürdőszoba csempéjén. Kisebb csoda, hogy ezt a Blikk nem írta még meg.
0 555

Az ország a sötét középkorba zuhan vissza, hiszen ahelyett hogy egyre több orgánum működne, szűkül a piac – véli a Class FM bezárása kapcsán a Morning Show műsorvezetője. Sebestyén Balázs az Andy Vajna által tulajdonolt Rádió 1-gyel is tárgyal a folytatásról.

Sebestyén Balázs a 168 Órának adott interjúban elmondta, lehetett tudni mi fog történni a Class FM-mel azóta, hogy Simicska Lajos összeveszett Orbán Viktorral. „Ezek az adók bűnben fogantak. Már akkor sok zűr volt velük, amikor 2009-ben a Danubius és a Sláger Rádió egy politikai háttéralku következtében elveszítette a frekvenciáját, és elindult a Class FM. Most ugyanaz történik, mint akkor. Amilyen a kezdés, olyan a befejezés” – magyarázta.

Úgy véli, hogy az ő műsoraikon nem lehetett érezni se azt, amikor Lajos jóban volt Viktorral, se azt, amikor összeveszett vele. „Minket nem irányítottak, nem mondták meg, mit csináljunk, nem kértek témákat.”

A médiapiaci átrendeződésekről szólva Sebestyén azt mondta, az ország a sötét középkorba zuhan vissza. Ahelyett hogy egyre több orgánum működne, szűkül a piac.

A Morning Show műsorvezetői sok ajánlatot kaptak, gyorsan kell dönteniük köztük. Megerősítette, hogy Andy Vajnával is komolyan tárgyalnak a Rádió 1-es folytatásról. ”Nekünk az a fontos, hogy az eddigi műsorkészítői szabadságunk megmaradjon. A Rádió 1 pedig nem fölülről irányított adó lesz” – véli.

Már csak azért is, mert ez egy fiataloknak szóló kereskedelmi adó, „Andy pedig üzletember, és nem hülye, nyilván pénzt akar keresni. Tudja, rosszat tesz, ha irányba állítja a rádiót.”

Pedig a TV2-vel is ez történt – tesszük hozzá.

Forrás HVG