Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Meleg a helyzet Szibériában

Nem az új Lost, de akár egy kisköltségvetésű Lost-tisztelgés is lehetne.

1

Július elején az NBC elindította noname nyári sorozatát, amelyet már eleve úgy várt a közvélemény, hogy haha, még mások azt mondták ki sülhet ebből még egy új Lost is. Erre az előbbiek meg azt mondták, hogy hahaha.

Egyik tábornak sem volt igaza és persze mindkettőnek, hiszen a Siberia bár nyomokban emlékeztet a Lost-által újragondolt Legyek ura helyzetre, ráadásul eléggé fontosnak érzi a karakterizációt, sem feszültségben, sem a karakterek szereplők motivációjának bemutatásában nem tudja felvenni a versenyt az összehasonlítási alapnak vett Losttal, így a továbbiakban amennyire csak lehet meg is próbáljuk elkerülni a hasonlítgatást.

A Siberia címet viselő showműsor, reality főszereplői játékosai 16 a világ különböző tájairól idepottyantott személy, akiknek túl kell élnie a szibériai telet a vadonban (pontosabban a tunguzkai meteorbecsapódás helyszínén), a pláne az egészben, hogy mindenféle felszerelés nélkül, abban a ruhában, amelyben a versenyre érkeztek. (Na most el tudod képzelni, hogy mondjuk az ausztrál modell milyen cuccban jött…) Oké, igazából van egy páncélszekrény, ami néha napján – ha Ben Linus elteker egy fogaskereket – kinyílik, de eddig nem sok hasznát vették a játékosok, sőt nevezzük inkább csak ötletládának.

Szóval a játékosok nem sok segítséget kapnak, de már csak a zsák pénz miatt is sokaknak megéri próbálkozni, na meg van ugye akik egy ilyen túlélőshowra jelentkeznek már eleve szeretik az izgalmas kihívásokat. A karakterek nagyjából az igazi realityk karaktereihez vannak simítva, van egy-kettő, aki kilóg a sorból, de persze várható, hogy ők fognak az elején elhullani.

Bár sok esemény nem történik (oké az epizód végére azért belógatják a heringeket), észrevétlenül eltelik az első háromnegyed óra és mindenféle csalódás nélkül állhatunk fel a pilot után. Sőt a “nagy semmittevés” közepette felüti a fejét néhány érdekes kérdés: minthogy tényleg mindenki játékos-e, mi történt az egyik játékossal, hogyan sérült meg az operatőr, aki vele volt, mit keres ott egy mutálódott béka és hogyan került az erdőbe a Lostból a jegesmedve, vagy ha nem is az akkor mi volt az a hang?

A Siberiában van valami sejtelmes, valami misztikus, aminek feloldása tudat alatt nagyon is érdekel, így biztosan ledarálom az évadot még ha látom is, hogy a nézettsége mostanra elég gyatra lett. Ráadásul mivel igen alacsony költségvetésű egyáltalán nem biztos, hogy az első évaddal vége a sztorinak.

A pluszpont pedig azért jár, mert az imdb-t nézegetve kiderült, hogy a Miljan nevű játékos a valóságban is Miljan és tényleg montenegrói, Esther tényleg Esther és valóban egy ausztrál modell és így tovább. Szóval alaposan kigondolta ezt Matthew Arnold (a készítő) reméljük, hogy a folytatásban sem fogunk csalódni.

Share This