Snoke fővezér valójában Darth Vader?

2 1 548

A Star Wars: Az ébredő Erő összeesküvés-elméletei minden bizonnyal jópár évig szolgáltatnak majd napi témát, azonban most egy elég érdekes fejtegetés látott napvilágot, aminek talán alapja is lehet.

Az Andy Serkis által életre keltett Snoke fővezér (Supreme Leader Snoke) valódi kiléte tartja lázban a rajongókat, aki egy korábbi elmélet szerint A Jedi visszatérben – látszólag – elhalálozó Darth Sidious, a legújabb elmélet szerint pedig valójában Darth Vader.

Ha jól megnézzük a képet, akkor a karakter tényleg nagyon hasonlít Darth Vaderre, sőt még az a bizonyos forradás is hasonló helyen van. A kérdés már csak az, hogy ha Snoke valóban Darth Vader, akkor miért nem pont ott van a forradás (ennyire biztosan figyeltek volna a részletekre Abramsék), ha pedig nem ő, akkor miért van Darth Vaderére kísértetiesen hasonlító forradása.

Snoke-Darth-Vader

A karaktert CGI segítségével életre keltő Andy Serkis a film bemutatása előtt azt mondta, “Snoke fővezér egy egészen titokzatos karakter. Furcsán sérülékeny és egyben nagy hatalmú is. Sokat szenvedett, és emiatt lehet ilyen sérülékeny, ami kicsit ellentmond az igazi valójának.”