Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Sorozat lesz H.G. Wells AZ IDŐGÉP című novellájából

A 2002-es film után, ezúttal sorozat formában elevenedhet meg a híres sci-fi író regénye.

0

A Sky Atlantic sorozatot készít H.G. Wells 1895-ben megjelent The Time Machine, vagyis Az igőgép című novellájából.

A Deadline azt írja, hogy a sorozatot a Sky Atlantic a tengerentúlra is eladná, a lehetséges vevőjelöltek közül az HBO és a Showtime kerülhet ki győztesen, kérdés, hogy a gyártásba is beszállnak-e majd anyagilag.

H. G. Wells írói pályafutását Az időgép című kisregényével kezdte 1895-ben. Korábban is voltak elbeszélései, de ezzel a művével vált egy csapásra híressé. A történet helyszíne London, időpont – XIX. század. Az író, mint egy baráti társaság résztvevője számol be a köztük elhangzottakról. Kellemes csevejt folytatnak a térről és időről, illetve ezek határainak átjárhatóságáról. A következő találkozón a vendégek a házigazdára várakoznak, aki kisvártatva viseltes állapotban lép be az ajtón, úgy néz ki, mint aki nagy megpróbáltatásokon ment keresztül. Ezt követően az időjáró elmondja, hogy utazott az időben, és elmeséli, hogy miket tapasztalt.

A Sky Atlantic sorozata egy olyan XIX. századi tudósról szól, aki 800 ezer évet utazik előre az időben, és döbbenten konstatálja, milyen pusztító háborúk dúlnak a két frakcióra szakadt Föld lakosságának tagjai közt.

Share This