Spoiler: Ez van a Star Wars 8. kiszivárgott forgatókönyvében

0 329

A StarWarsLeaks Reddit oldalán tűnt fel a Star Wars 8, vagyis a Star Wars: Echoes of the Dark Side, azaz Star Wars: A sötét oldal visszhangja forgatókönyve, már ha valóban ez lesz a címe. Természetesen fenntartásokkal illik kezelni a szinte összes népszerű Star Wars-os összeesküvés elméletet felvonultató kiszivárgott forgatókönyv-összegzést.

Eszerint:

Rey Luke Skywalker (Mark Hamill) mester irányításával elkezdi Jedi kiképzést, eközben Poe Dameron (Oscar Isaac) és Finn (John Boyega) egy látszólag gyönyörű városban találják magukat, amely sötét és gonosz titkokat rejt magában.

Később mindketten Kylo Ren fogságába esnek, aki őket akarja felhasználni, hogy előcsalja Rey-t önkéntes száműzetéséből, és revansot vegyen a korábban elvesztett csatáért – állítólag össze is fognak csapni a filmben.

Luke száműzetésének oka is kiderül, bár ezt nagyjából ki lehetett következtetni az első részből is: Snoke nagyvezér átcsábította a sötét oldalra Kylo Ren-t, és lemészároltatta vele Luke Jedi tanítványait, azonban Luke és néhány tanítvány túlélték az esetet. Ezek egyikre maga Rey is, akit saját életének védelmében Luke vitt a jakku bolygóra (és valószínűleg eljedizte a memóriáját is). Rey anyja is meghalt a támadás alatt.

A legnagyobb meglepetés azonban az, hogy Rey valójában nem más, mint Luke apja. Rey tulajdonképpen Anakin Skywalker reinkarnációja. Luke azért vonult vissza az első Jedi templomba, hogy jobban megértse az Erő működését, és eközben rájött, hogy a “kiválasztott” lelke minden egyes alkalommal újraszületik, amikor az Erő kibillen az egyensúlyból. Rey ráadásul Anakin-hoz hasonlóan hímtag közreműködése nélkül fogantatott, a Midichlorianok, azaz “az erő gyermeke”.

Az írás szerint Luke eléggé hezitál a kiképzést illetően, mivel a kiválasztottban minden esetben igen kaotikus az erő, és kemény küzdelmeket kell vívnia azért, hogy megmaradjon a világos oldalon – Luke pedig nem szeretne egy új Darth Vader-t szabadítani a világra.

A posztban fény derül Benecio Del Toro karajterére is, aki egy Lord Vikram nevű Új Köztársaságbeli vezetőt alakít, aki komoly harcot vív Leia Organa-val, aki háborút akar indítani Az első Rend ellen. A konfliktus fő oka az, hogy a Halálcsillag megsemmisülése után a Galaxis sok részével megszakadt a kommunikáció, Vikram pedig mindenképp helyre szeretné állítani ezeket a kapcsolatokat, mielőtt harcba indul – ellentétben Leia-val, aki szerint most rögtön támadni kellene. A másik újonc, Kelly Marie Tran Leia asszisztensét, Chala-t játssza, aki Finn szerelme lesz, és ennek komoly szerepe lesz a későbbiekben.

A szövetséget ugyanis egy hatalmas pajzs óvja Az Első Rend támadásaitól, és amikor rájönnek, hogy Vikram csapatában egy áruló van, Leia átveszi a Köztársaság irányítását, és Finn-t bízza meg a pajzs kulcsának őrzésével. Csakhogy kiderül, hogy rossz embert kaptak el, és az áruló mindvégig Chala volt.

Ha engem kérdeztek a forgatókönyvet tényleg a Disney szivárogtatta ki, de csak azért, hogy ezzel tesztelje milyen visszhangja van a különböző agyament elméleteknek….