Supergirl – Megérkezett a 2. évad

0 863

Egyáltalán nem tartozom a Supergirl sorozat célközönségbe, bár nagyvonalakban ez az egész The CW-n futó DC-univerzumra igaz, ugyanis egyszerűen nekem nem eléggé sötét tónusúak ezek a képregényadaptációk. Ez többek közt azért is érdekes, mert eközben meg a mozis univerzumban, pont ezért kedvelem jobban a DC-t a Marvelnél…

The Adventures Of Supergirl

Na de a lényeg, hogy a Supergirl sorozat a The CW-re költözött, ami egyrészt jó, mert így sokkal jobban be lehet vonni az ott az elmúlt években épült univerzumba (Arrow-The Flash- Legends of Tomorrow), másrészt meg rossz, mert nem gazdálkodhat olyan büdzséből, mint a CBS-nél – bár ez az évadnyitón egyáltalán nem látszott.

Az viszont igen, hogy a sorozat alkotói továbbra sem hajlandóak lemondani a gyenge írói húzásokról, az összes DC-sorozat közül talán a Supergirlre igazak leginkább a klisé, az önismétlés és a kiszámíthatóság szavak, amik ugye nem igazán pozitív jelzők bármilyen történetet illetően.

supergirl-2-evad-kritika

Az évadnyitó egyetlen pozitívuma Superman volt, aki bár pont ugyanolyan ügyefogyott volt, mint a sorozat legtöbb karaktere, de éppen ez tette könnyen megkülönböztethetővé az elődeitől. A Tyler Hoechlin által alakított Superman mondjuk éppen ezért tökéletesen illeszkedett ebbe a világba és meg kell hagyni voltak jó pillanatai, de valahol szomorú is, hogy egy mellékszereplő játéka jobban magára vonta a figyelmet, mint a főszereplőé. (Mondjuk Melissa Benoist lábai még mindig eléggé elvonják a figyelmem.)

melissa-benoist-labai

A folytatást illetően természetesen nem vagyok bizakodó, már előre látom magam előtt, ahogy a Cadmus minden epizódban új gonoszt küld Supergirl ellen, de abban kissé bízom, hogy a Luthor-szál bevezetésével még valami érdekes fejlemény is történik a sorozatban. (A Lena Luthor  – Katie McGrath – castingért meg alapból jár egy pacsi.)

És ha már Superman is felbukkant a kisképernyőn, akkor nagyon várjuk, hogy Bruce Wayne is benézzen National Citybe…

supergirl-2-evad