Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Szappanfőzés helyett színezésre invitál Palahniuk

0

Chuck Palahniuk neve hallatán szinte mindenkinek első sorban a Harcosok klubja ugrik be, valójában azonban jobbnál jobb regények és novellák szerzőjéről beszélhetünk. 2016-ban a Bait -Off-Color Stories for You to Color című alkotásával nem kis meglepetést keltve a felnőtt színezők piacára is betört.

A kötet esetében a szó szoros értelemben vett felnőtteknek szánt színezőről beszélhetünk. Figyelem! A nyugalom megzavarására alkalmas képeket és szövegeket tartalmazhat. Palahniukra jellemző erősen provokatív novellákat olyan neves képregény rajzolók illusztrálták, mint Lee Bermejo (Batman, Resident Evil) és Duncan Fegredo (Dredd bíró, Hellboy).

Úgy tűnik külföldön van piaca Palahniuk ötletének, hiszen 2017 végén megjelent az előző könyv  koncepciójához hű második rész is, Legacy: An Off-Color Novella for You to Color címen. A könyv gyönyörű borítója Fegredo keze munkáját dicséri, míg a színezhető illusztrációkat Steve Morris és Mike Norton nagyon is ütőképes párosa alkotta.

Röviden a történetről: Vincent egy teljesen átlagos életet élő szürke kis bankár egészen addig, míg a sors fintorának köszönhetően hozzá nem jut a halhatatlanság titkához. Ezt a titkot azonban mások is magukénak akarják tudni, így megindul a hajsza a halhatatlanság birtoklásáért amibe különböző természetfeletti erők is becsatlakoznak.

Hazánkban előreláthatóan nem jelennek meg a kötetek, viszont az Amazon vagy a Book Depository oldalárol könnyedén beszerezhetjük ezeket a garantáltan hiánypótló darabokat.

Share This