Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Szexuális erőszakkal vádolják Harvey Weinstein hollywoodi producert

0

Bár nemi erőszak nem történt, Lauren Sivan a FOX riportere azt állítja, Harvey Weinstein lefogta őt, majd a szeme láttára maszturbálni kezdett.

Az eset még 10 évvel ezelőtt történt, de csak most állt elő az esettel Lauren Sivan, aki állítása szerint hosszú éveken át gyötrődött a vele történtek miatt és csak legközelebbi barátainak árulta el mi történt vele – de még a párjának sem merte mostanáig elárulni.

Sivan, a Fox News riportere 10 évvel ezelőtt vacsorázott együtt Harvey Weinsteinnel és egy nagyobb társasággal a Cipriani nevű New York-i olasz étteremben, majd a Café Socialista nevű helyre mentek át, ahová Weinstein Sivant is elhívta. A kubai témájú étteremben (amelynek Weinstein az egyik tulajdonosa) a producer beinvitálta őt a konyhába, ahonnan ezzel egyidőben kiküldte az alkalmazottakat – majd a producer megkísérelte megcsókolni őt, de Sivan elfordította a fejét és közölte Weinsteinnel, hogy párkapcsolatban él. Ezt követően a nő elmondása szerint Harvey Weinstein elővette a nemiszervét és maszturbálni kezdett a nő szeme láttára, majd egy virágcserépbe ejakulált.

Lauren Sivan szerint bár Weinstein másnap felhívta őt, hogy az előző estét megköszönje neki, azóta nem beszélt a producerrel.

A 65 éves Harvey Weinstein és testvére Bob az alapítója az évente több tucat filmet és sorozatot bemutató The Weinstein Companynek. Harvey Weinstein neve mellett jelenleg 339 alkotás szerepel, amelyből ő vagy cége producerként vette ki a részét, köztük olyanok, mint a Ponyvaregény, Az angol beteg, a New York bandái, a Sin City, a Django elszabadul, a Horrorra akadva-filmek, vagy akár a Sikoly, a Six és a Háború és béke sorozatok. 1999-ben pedig Oscar-díjat is nyert, a Szerelmes Shakespeare című filmmel. Érdekesség, hogy éppen az állítólagos erőszak évében, 2007-ben vette feleségül Georgina Chapmant, a nála 24 évvel fiatalabb divattervezőnőt illetve, hogy megkapta a Francia Köztársaság Becsületrendjének lovagja címet.

A The Weinstein Company közben közleményben jelezte, hogy a nyomozás lefolytatásának idejére határozatlan idejű szabadságra ment a producer.

Share This