Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Tagfelvétel – Csatlakozz a Filmsorhoz!

0

Mint észrevehettétek elég hektikussá váltak mostanában a Filmsoron a tartalmak, amelynek oka, hogy az oldalt ketten visszük jelenleg, de mindketten munka, iskola és persze család mellett, így egyre kevesebb időnk és energiánk jut arra, hogy felvegyük a versenyt a nagy szerkesztőségek gyorsaságával és a tartalmak mennyiségével (és még mellette hódolhassunk is a filmek és sorozatok iránt érzett függőségünknek).

Ahhoz, hogy az évek alatt kialakított rendszer hosszú távon is fennmaradhasson, szeretnénk felvenni minimum egy, maximum három társszerkesztőt. Az elmúlt hat és fél évben egyszemélyes szerkesztőségként működtünk, majd nagyjából fél éve közös gyermekként gondoztuk a Filmsort, de most megpróbálnánk szintet lépni. Három pozícióra keresünk jelentkezőket, ezek a következők: filmkritikus/elemző, sorozatkritikus, hírszerkesztő. (Persze az a legideálisabb, ha valaki mindhárom témában otthon van, de mi már a saját kárunkon megtanultuk, hogy lehetetlen egy személyben ennyi film és sorozat mellet minden témakört kiszolgálni.)

Amennyiben filmkritikusnak jelentkezel, kérlek, küldj kettő filmelemzést. Az egyik filmet szabadon megválaszthatod, a másik írás viszont mindenképpen Danny Boyle kultikus, Trainspotting című 1996-os filmjéről szóljon.

– Terjedelmi megkötés nincs.

– Az írások tartalmazzanak rövid, spoilermentes történetleírást!

– Az írások végén 10-es skálán értékeld az adott filmet!

– Az elemzéseknek adj címeket, majd kötőjellel írd melléjük az adott film magyar címét, ha nincs magyar címe, akkor az angolt, és zárójelben jelöld meg a megjelenés évét is! PL.: Ben Affleck idézetes könyve – Az éjszaka törvénye (2016)

– Az elemzések tartalmazzanak legalább 2-3 képet!


Amennyiben sorozatkritikusnak jelentkezel, kérlek, küldj egy évadkritikát egy általad ismert széria akármelyik szezonjáról.

– Terjedelmi megkötés nincs.

– Az írás végén 10-es skálán értékeld az adott évadot!

– Az elemzésnek adj címet, majd nevezd meg az adott sorozat címét, kötőjel után pedig jelöld meg, hogy hányadik évadról szól az írásod! PL.: Én a helyedben meg sem nézném: A Series of Unfortunate Events – 1. évad

– Az elemzés tartalmazzon legalább 2-3 képet!

– Sorozatkritikusnak akkor jelentkezz, hogyha viszonylag gyakran nézel különböző szériákat, és lehetőség szerint az aktualitásokkal is tartod többnyire a lépést.


Amennyiben hírszerkesztőnek jelentkezel, dolgozd át magyar nyelvű filmhírekké a következő két linken található információkat: Legion kulisszavideó, Millie Bobby Brown a Godzilla 2.-ben

– Lehetőség szerint ne erőltetett tükörfordításban gondolkozz, próbálj saját szavaiddal fogalmazni! A hírekben meg nem fogalmazott, de általad ismert (és alátámasztható) információk is színesíthetik az írásaidat.

– Igyekezz kreatív címet adni a filmhíreknek!

– A filmhírek tartalmazzanak egy-egy képet!


Válaszd ki, hogy melyik pozíció érdekel a leginkább, és jelentkezz! Persze egy ember több kategóriában is írhat, ha nagyon csábítónak találja a dolgot. A jelentkezéseket a filmsor@filmsor.net címre várjuk június 15-ig. A Tárgy-mezőbe írjátok a következőt: Tagfelvétel. (Megkereshettek minket a Facebookon is természetesen, oda is szívesen fogadjuk az üzeneteiteket.)

Kérlek, vedd figyelembe a következő szempontokat:

– Csak akkor jelentkezz, ha már betöltötted 17. életévedet! Felső korhatár nincs.

– Nem kell diplomás filmesztétának lenned (mi sem vagyok azok), de azért legyél tisztában a filmvilág lényeges dolgaival, a jelentős alkotókkal és az aktualitásokkal.

– Értelemszerűen fontos a jó íráskészség, és különösen lényeges a helyesírás.

– Kiegészítő tagságról lenne szó, heti néhány cikk megírásáról (vagyis nem venne el túl sok időt a mindennapjaidból, ha csak nem éppen ez minden vágyad). Akkor jelentkezz tehát, ha úgy véled, valóban tartós aktivitással tudsz majd írogatni!

– Sokan valószínűleg tudják, de azért fontos megjegyezni, hogy anyagi, tehát fizetős ellenszolgáltatást nem tudunk felajánlani, ez számunkra is csupán lelkesen űzött hobbi. Ugyanakkor a Movie Tank és a Filmsor (amely két oldal szerkesztőjéből megszületett a mostani arculatunk) az elmúlt években felkerült – a Vertigo Média kivételével – az összes fontos magyarországi filmforgalmazó sajtólistájára, így folyamatosan érkeznek a sajtóvetítésekre szóló meghívók. Ennek megfelelően, alkalomadtán lehetőséged nyílna részt venni ilyen jellegű eseményeken, az AMC és az HBO jóvoltából pedig hetekkel a premier előtt megtekinthetnéd a hazánkban is premierelő sorozatokat.

Share This