Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Tarantino elnézést kért Roman Polanski áldozatától

A rendező elnézést kért 15 évvel ezelőtti vállalhatatlan kijelentéseiért.

0

Az Uma Thurman-ügyet követően Tarantino ismét nehéz helyzetben találta magát egy 15 évvel ezelőtti rádiófelvétel kapcsán, melyben nyíltan kiállt Roman Polanski mellett, aki begyógyszerezte, és alkohollal kínálta az akkor 13 éves Samantha Geimert, akit meg is erőszakolt.

Quentin Tarantinonak értelemszerűen ismét meg kellett szólalni az ügyben, miután egyre többen határolódtak el korábbi szavaitól.

“Nyilvánosan elnézést szeretnék kérni Samantha Geimertől a korábbi megjegyzéseimért, amiket a The Howard Steiner Show-ban tettem vele és az őt ért erőszakot illetően. Tizenöt év távlatából be kell látnom, hogy mekkorát tévedtem. Ms Geimert MEGERŐSZAKOLTA Roman Polanski. Amikor Howard felhozta Polanskit, hibát követtem el, hogy eljátszottam az ördög ügyvédjének szerepét, csak hogy provokatív legyek. Nem vettem számításba Ms. Geimer érzéseit, és ezt őszintén sajnálom.

Szóval, Ms. Geimer, ignoráns és érzéketlen voltam, és mindenek felett tévedtem is.

Elnézésedet kérem Samantha” – áll a direktor nyilatkozatában.

Ezek után az is kérdéses, hogy Tarantino új, egyelőre címnélkül filmjében az eredeti terveknek megfelelően feltűnik-e egyáltalán a fiatal Polanski karaktere.

Share This