Tévésorozat készül Az Idő Kereke regényekből

0 594

Az Idő Kereke (The Wheel of Time, közkeletű rövidítéssel WoT) egy epikus fantasyregény-sorozat, melyet az amerikai James Oliver Rigney Jr., művésznevén Robert Jordan indított útjára. Eredetileg hatkötetesre tervezett sorozat lett volna, de a hossza egyre csak növekedett, Jordan halála előtt 12 kötetre tervezte, de ez végül 14 könyv lett.

Az író 2007-ben elhunyt, az utolsó kötet előkészületei közben, azonban hagyott hátra annyi terjedelmes jegyzetet, mely lehetővé tette egy másik író számára, hogy befejezze a művet. A sorozat nagy rajongója, a szintén fantasy regényíró Brandon Sanderson vállalta a feladatot, hogy elkészíti az utolsó kötetet. Azonban a rendelkezésre álló anyag bősége miatt kiderült, hogy ez nem lesz tartható, s a befejező könyv végül három kötetben jelent meg.

A sorozat számtalan esetben merít az európai és ázsiai mitológia világából, valamint a hinduizmus és a buddhizmus körforgás-elméleteiből, az egyensúlyból, a kettősségből, a természet tiszteletéből, és a kereszténység teremtéselméletéből.

Az Idő Kereke híres a hosszúságáról, a részletesen kidolgozott világáról, mágiarendszeréről, és sok-sok szereplőjéről. A nyolcadik kötettől kezdve mindegyik vezette a New York Times bestseller-listáját. Több tízmillió példányt adtak el világszerte, készült belőle számítógépes játék, szerepjáték, és zenei album is. Megfilmesítését számtalanszor tervbe vették.

Film nem, de sorozat most biztosan készül belőle, ugyanis mint kiderült  a Red Eagle Entertainment és a Radar Pictures a Sonyval karöltve elkészíti a tévés változatot, igaz egyelőre nem lehet tudni, hogy valóban a tévébe-e, vagy esetleg a Netflix, Amazon, Hulu hármas csap-e le rá.

Az eddigi hírek szerint A S.H.I.E.L.D. ügynökein is dolgozó Rafe Judkins lesz a sorozat vezető producere,  de Harrier McDougal, Jordan özvegye is felügyeli majd a sorozatot, ő az alábbi üzenetet küldte a könyvek rajongóinak:

Meg akartam veletek osztani az izgalmas híreket Az Idő Kerekével kapcsolatban. A jogi kérdéseket elrendeztük, Az Idő Kereke egy formabontó TV-sorozatként tér vissza! Nem is lehetnék boldogabb. Egy vezető stúdió hamarosan hivatalosan is bejelenti a projektet.