The Walking Dead 6. évad – Ki mérgezte meg Maggiet?

0 656

A The Walking Dead 6. évadának fináléját Maggie rosszulléte generálta. Felbukkant a neten egy elmélet, amely szerint felesleges térképeket rajzolni, hogy megtudjuk miért is tudták a Megmentők, hogy merre tartanak Rickék, ugyanis nem készítői bakiról, vagy nagy szerencséről van szó…

The Walking Dead Maggie mérgezés terhes Enid

Az elmélet szerint Maggie nem a fogságban beszedett ütések hatására lett rosszul, hanem megmérgezték. A Megmentőknek ugyanis van egy belső embere Alexandriában, aki azért mérgezte meg Maggiet, hogy Rickék elhagyják a védett helyett.

Ez mondjuk több ponton is hibádzik, ugyanis, ha valóban van bent egy spion, akkor biztos elmondta azt is, hogy mennyien vannak az alexandriaiak, vagyis Neganék, akár ajtóstól is beronthattak volna a “házba”, hiszen jól láthatóan sokkal többen vannak.

Másrészt meg, amikor Rickék elhagyják Alexandriát, az annyira meggyengült, hogy simán bevehette volna Negan csapata. (Ezt mondjuk nem tudjuk nem-e történt meg, hiszen nem láttuk mi történik eközben  falak közt és az is igaz, hogy Negannak nem magár a területre van szüksége, hanem rabszolgákra.)

Ha azonban mégis igaznak bizonyul a belső emberes, mérgezős elmélet, akkor a besúgó szerepére az az Enid lett az első számú jelölt, aki korábban többször is gyanúsan viselkedett és akit egyszer már a Wolves, vagyis a Farkasok belső emberének tartottak a nézők. Az is Enid mellett szól, hogy nagyon látványosan próbálta távol tartani az utazástól Carlt, akit – Negan utasítása ellenére? – megkedvelt. És ami végképp Enid mellett szól, az a “Pihenj Maggie és tessék egyél egy kis koviubit”.

Mit gondoltok, van az elméletben valami?

Ha érdekel mi lesz a The Walking Dead 7. évadában, akkor ide kell kattintanod, de vigyázz történetleírásos, spoileres tartalom!