The 15:17 to Paris – Clint Eastwood ismét igaz történeten alapuló filmet rendez

Ez lesz a 87 éves Eastwood 39. filmje rendezőként

0 359

2015 augusztus 21-én Spencer Stone, Alek Skarlatos és Anthony Sadler az Amszterdamból Párizsba tartó vonaton akadályoztak meg egy terrortámadást, róluk készít filmet most Clint Eastwood.

A vonaton az ISIS egyik katonája készült tömegmészárlást rendezni, ám szerencsére a négy utas (a többi utas közreműködésével), akik közül kettő szolgálaton kívüli katona volt közbelépett, és megakadályozta az ámokfutást. A két katonával volt egy gyerekkori barátjuk is, aki szintén segített a támadó ártalmatlanításában. Meghallották, ahogy a támadó az egyik vécében megtölti a fegyvereit, ezért megvárták, és azonnal eléálltak, amikor kilépett. A támadó lefegyverzésébe a végén bekapcsolódott Chris Norman nevű, Franciaországban élő brit férfi segítségével megkötözték a támadót.

A támadó Ajjúb al-Kazzáni, egy  25 éves marokkói férfi, aki spanyol titkosszolgálati értesülések szerint radikális iszlamista csoportokkal állt kapcsolatban. AK–47-es gépfegyvert, egy kést és egy pisztolyt is magával vitt a vonatra, ezekkel a hatóságok szerint hatalmas mészárlást rendezhetett volna, ha az utasok nem lépnek közbe. A vonaton 554-en utaztak a támadás idején.

Az akcióban végül senki nem halt meg, bár a támadó lefegyverzésében részt vevők közül többen súlyos lőtt és szúrt sebekkel kerültek kórházba.

A forgatókönyvet az ilyen minőségben kezdőnek számító Dorothy Blyskal írja, a szereposztásról egyelőre nincs hír.