The Flash – Csalódtunk A Villám 3. évadának nyitányában

3 846

A The Flash 2. évada hatalmas cliffhangerrel ért véget, hiszen a finálé eseményeinek köszönhetően egy kvázi reboottal indítottuk a 3. évadot. Innentől kezdve az íróknak minden adott volt ahhoz, hogy vérfrissítsék a sorozatot, azonban nem éltek a lehetőséggel, sőt igazi kliséhalmazt hordtak össze rögtön a nyitórészben.

the-flash-s03e01

Persze az várható volt. hogy a Flashpoint-paradoxonra épülő világot nem tudják hosszú távon fenntartani, hiszen ez esetben elvették volna a nézőktől a már jól megszokott világot és a szereplőkkel egymással való kapcsolatát. A legtöbb sorozatot sokszor azzal vádoljuk, hogy rettenetesen lassan haladnak az események. Igaz ez a The Flash 2. évadára is, ahol mind Zoomnak, mind Flashnek rengeteg lehetősége lett volna lezárni a viszályt, helyette azonban mindig futni hagyták a másikat. A 3. évad ilyen szempontból szimpatikusan nyitott, hiszen még Kid Flash sérülése után is folytatta a harcot Rivallal Barry, ahelyett, hogy felkapta volna Wallyt és elfutott volna vele a Ramon-laborba. Az viszont, amilyen gyorsan összeverbuválták az ottani csapatot is, több mint gyors volt.

the-flash-season-3

A legnagyobb problémám az, hogy a 2. és 3. évad között eltelt 3 hónap a történet szerint, Reverse-Flash pedig eddig is lázította Barryt, Barrynek azonban jól láthatóan meg sem fordult a fejében, hogy visszacsinálja a dolgokat, majd most egyik pillanatról a másikra úgy dönt, hogy végeznie kell az álomvilággal. Az pedig külön kliséhalmaz, hogy a Flashpoint-világban Cisco egy nárcisztikus pöcs, Joe alkoholista, az ellenfél egy Gyorshajtó, de ami Barry számára fontos (anyu-apu boldogan él, Iris vonzódik hozzá), na az persze semmit nem változott…

Szóval oké, hogy sokáig nem lehetett elvenni a nézőktől a világukat, azonban a Flashpoint világban is összekovácsolódtak a fontos szereplők, majd ezek után Barry úgy dönt, hogy Anyunak meg kell halnia, úgyhogy megint jött – kliséhalmaz on – a szokásos előszobás jelenet… Persze értem, hogy valahol el kell jönnie ennek a pillanatnak is, csak hát ez így nagyon összecsapott és minden kreativitást nélkülöző volt.

flash3

Persze az is igaz, amit sokszor elfelejtek, hogy sokan előismeretek nélkül nézik ezt a sorozatot, vajon számukra tényleg nem volt egyértelmű, hogy Wally Kid-Flash? Hogy az időutazás paradoxonokkal jár? Hogy a szerelem téren és időn átível? (Ja ez utóbbi a Csillagok közöttben volt.)

Na mindegy, a lényeg, hogy a paradoxonoknak a mostani, eredeti idősíkon is nagy szerepe lesz, de azért az nagyjából vicckategória, hogy az egyik cliffhangerként azt dobják be, hogy utóhatásként Joe és Iris nem beszél egymással. Ezek azok a dolgok, amit nehezen tudok megbocsátani az íróknak, akiknek a kreativitása már a 2. évad elején kifulladt.