Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

THE GOOD NURSE – Jessica Chastain sorozatgyilkosra vadászik

A halál angyalának is nevezett, talán legtermékenyebb sorozatgyilkosról, Charles Cullenról szóló filmet a Mindhunter sorozat egyik alkotója készíti el.

0

Jessica Chastain és Eddie Redmayne lesznek a főszereplői a Charles Cullen-filmnek, amely The Good Nurse, vagyis A jó nővér címen érkezik majd a mozikba.

A film tehát igaz történeten – és az azt feldolgozó Charles Graeber (The Good Nurse: A True Story of Medicine, Madness, and Murder) könyvön alapszik. Charles Cullen kórházi ápolóként dolgozott, majd a meggyanúsítását követően negyven beteg megölését ismerte el, majd szépen lassan kiderült, hogy más gyilkosságokkal is kapcsolatba hozható. Szakértők becslése szerint Cullen végső soron 400 halálesetért felelős, amivel ő a történelem legtermékenyebb sorozatgyilkosa.

A filmet a svéd Tobias Lindholm rendezi, aki nemrég a Mindhunter sorozaton dolgozott rendezőként (és íróként), vagyis jó alapokkal rendelkezik ahhoz, hogy egy igazán jó filmet készítsen a történetből. Az sem mellékes, hogy – bár ez lesz az első angol nyelvű mozifilm, amelyet rendezőként elkészít – íróként és rendezőként olyan filmek fűződnek a nevéhez, mint a Mads Mikkelsen főszereplésével készült A vadászat, az Emberrablás, vagy éppen az elmúlt évek egyik legjobb háborús drámája a Krigen.

Share This