Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

The Purge: The Island – Előzményfilm lesz A BŰN ÉJSZAKÁJA 4. része

0

A James DeMonaco nevével fémjelzett The Purge jó példa arra, hogy egy remek ötlettel, kis költségvetéssel is lehet maradandót alkotni a mozikban, hiszen az eddigi 3 film nagyon különbözött egymástól, kivéve egyet: mindhárom szórakoztató volt.

A 2013-as A bűn éjszakája, a 2014-es A megtisztulás éjszakája: Anarchia, majd a tavaly bemutatott A megtisztulás éjszakája: Választási év más-más szemszögből mesélte el az amerikai szabadon gyilkolászós napot és úgy tűnik, hogy a The Purge franchise jövőre érkező 4. részében is tovább kísérleteznek, legalábbis ezt kotyogta ki a horror alkotója.

Ez egy kísérleti jellegű The Purge film lesz, nem is tudom, hogy ezt el szabadna-e árulnom, de most már mindegy. Jövő év július 4-én érkezik és The Purge: The Island lesz a címe. Sokan tették fel a kérdést, vajon miért nem mennek el az emberek máshova a Megtisztulás éjszakáján máshova? Ezt meg is kellene válaszolnom végre: A pénz miatt. A Staten Island-on élő gazdag emberek például könnyedén át tudnak menni az ominózus éjszakán Brooklynba, úgyhogy szép összegeket ígérnek a szomszédos negyed nagyon szegény embereinek a maradásért cserébe. A gyilkosság és erőszak megvásárlásáról beszélünk, arról hogy pénzért marasztaljuk a helyükön a leendő áldozatokat. Láthatjuk, mennyire groteszk az egész Megtisztulás éjszakája, a társadalmi manipuláció remek példája.

A bűn/megtisztulás éjszakája 4. része A függetlenség napján, 2018 július 4-én érkezik a mozikba és meglepetésre nem James DeMonaco, hanem Gerard McMurray (Burning Sands) rendezi. A szereposztásról egyelőre nincs hír.

Share This