Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

The Signal – A sci-fi amiről most mindenki beszélne

A Th Signal azzal együtt, hogy a műfaj alapjaira épít és ki is hagy néhány ziccert az első pillanattól az utolsóig egy feszült, mindfuck utazás, ami sok-sok csavart és meghökkentő pillanatot tartalmaz

1

Nic és két barátja hosszú utazásra indul, hogy találkozzon egy számítógépzsenivel, de az elszigetelt területen hacker helyett földönkívülibe szaladnak.

Röviden és tömören így lehetne összefoglalni a The Signal címet viselő sci-fit, azonban Carlyle és William Eubank története ennél sokkal alaposabb és sokkal több szót érdemel.

A Th Signal ugyanis azzal együtt, hogy a műfaj alapjaira épít és ki is hagy néhány ziccert az első pillanattól az utolsóig egy feszült, mindfuck utazás, ami sok-sok csavart és meghökkentő pillanatot tartalmaz, ráadásul kiválóan fényképezett és nagyon erős színészi alakításokkal tarkított – főleg ahhoz képest, hogy egy nem túl nagy költségvetésű scifiről van szó.

Ha abból a szempontból nézzük, hogy a feltörekvő színészek lehetőséget kaptak, hogy kiteljesítsék önmagukat, akkor azt hiszem Hollywood most felfedezhette magának Brendon Thwaitest (Oculus, Demóna, The Giver) és Olivia Cooke-ot (Bates Motel, The Quiet Ones, Ouija) is, hiszen a két fiatal színész megdöbbentően erős alakítást nyújt az egész film során, igaz utóbbin nem is nagyon lepődtünk meg a Bates Motel miatt, de előbbi igencsak anyátlan volt az Oculus című horrorban.

Szóval a helyzet az, hogy a mozgássérült – és ez a történet szempontjából igencsak fontos momentum – Nic és barátnője, na meg egy barátjuk roadmovie-ra indulnak, miután sikeresen lokalizálják egy legendás hacker tartózkodási helyét, azonban odaérve elájulnak, majd egy különös helyen ébrednek, ahol nagyon úgy tűnik kísérleteznek rajtuk. Kisebb magáratalálás után Nic megtervezi a szökést, aztán meg megondindul utánuk a fordfulatokban gazdag hajsza az elsőre és másodikra is kormányügynököknek kinéző fickók részéról – Laurence Fishburne vezérletével. aztán meg képtelenebbnél képtelenebb események veszik kezdetüket.

A The Signal folyamatosan figyelemre és gondolkodásra késztet, az már más kérdés, hogy kétszeri megnézés után sem nagyon tudjuk betömni a tátongó lyukakat és nem feltétlenül azért, mert alacsony az IQ-nk, hanem mert 1-2 helyen a film alkotói hibáztak nagyot.

William Eubank azonban a 2010-es Love után újabb olyan sci-fit tett le az asztala, amit ha egy nagyobb rendező rendez most mindenki erről beszélne, köszönhetően a kiváló fényképezésnek, a remek zenének és a gondolatébresztő történetnek. Eubank jelenleg nagyjából olyan szerepet tölt be a scifi világában, mint Jamin Winans a fantasyben, igaz mindketten nagyon hasonló filmeket készítenek, ami a fent említett zene-látvány-színész hármasban is visszaköszön, annyi különbséggel, hogy Eubankot azért ó eséllyel fel is fedezheti magának Hollywood.

10/7

Share This