Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

The Signal – A sci-fi amiről most mindenki beszélne

A Th Signal azzal együtt, hogy a műfaj alapjaira épít és ki is hagy néhány ziccert az első pillanattól az utolsóig egy feszült, mindfuck utazás, ami sok-sok csavart és meghökkentő pillanatot tartalmaz

Nic és két barátja hosszú utazásra indul, hogy találkozzon egy számítógépzsenivel, de az elszigetelt területen hacker helyett földönkívülibe szaladnak.

Röviden és tömören így lehetne összefoglalni a The Signal címet viselő sci-fit, azonban Carlyle és William Eubank története ennél sokkal alaposabb és sokkal több szót érdemel.

A Th Signal ugyanis azzal együtt, hogy a műfaj alapjaira épít és ki is hagy néhány ziccert az első pillanattól az utolsóig egy feszült, mindfuck utazás, ami sok-sok csavart és meghökkentő pillanatot tartalmaz, ráadásul kiválóan fényképezett és nagyon erős színészi alakításokkal tarkított – főleg ahhoz képest, hogy egy nem túl nagy költségvetésű scifiről van szó.

Ha abból a szempontból nézzük, hogy a feltörekvő színészek lehetőséget kaptak, hogy kiteljesítsék önmagukat, akkor azt hiszem Hollywood most felfedezhette magának Brendon Thwaitest (Oculus, Demóna, The Giver) és Olivia Cooke-ot (Bates Motel, The Quiet Ones, Ouija) is, hiszen a két fiatal színész megdöbbentően erős alakítást nyújt az egész film során, igaz utóbbin nem is nagyon lepődtünk meg a Bates Motel miatt, de előbbi igencsak anyátlan volt az Oculus című horrorban.

Szóval a helyzet az, hogy a mozgássérült – és ez a történet szempontjából igencsak fontos momentum – Nic és barátnője, na meg egy barátjuk roadmovie-ra indulnak, miután sikeresen lokalizálják egy legendás hacker tartózkodási helyét, azonban odaérve elájulnak, majd egy különös helyen ébrednek, ahol nagyon úgy tűnik kísérleteznek rajtuk. Kisebb magáratalálás után Nic megtervezi a szökést, aztán meg megondindul utánuk a fordfulatokban gazdag hajsza az elsőre és másodikra is kormányügynököknek kinéző fickók részéról – Laurence Fishburne vezérletével. aztán meg képtelenebbnél képtelenebb események veszik kezdetüket.

A The Signal folyamatosan figyelemre és gondolkodásra késztet, az már más kérdés, hogy kétszeri megnézés után sem nagyon tudjuk betömni a tátongó lyukakat és nem feltétlenül azért, mert alacsony az IQ-nk, hanem mert 1-2 helyen a film alkotói hibáztak nagyot.

William Eubank azonban a 2010-es Love után újabb olyan sci-fit tett le az asztala, amit ha egy nagyobb rendező rendez most mindenki erről beszélne, köszönhetően a kiváló fényképezésnek, a remek zenének és a gondolatébresztő történetnek. Eubank jelenleg nagyjából olyan szerepet tölt be a scifi világában, mint Jamin Winans a fantasyben, igaz mindketten nagyon hasonló filmeket készítenek, ami a fent említett zene-látvány-színész hármasban is visszaköszön, annyi különbséggel, hogy Eubankot azért ó eséllyel fel is fedezheti magának Hollywood.

10/7

Share This