The Walking Dead 6. évad – Na, Rick még mindig jó arc?

0 287

A bejegyzés komoly spoilereket tartalmaz a vasárnap (itthon hétfőn) vetített The Walking Dead 6. évad 12. részével kapcsolatban!

The-Walking-Dead-Season-6-Episode-12-10-87d6

Szóval a legutóbbi részben Rickék alkut kötöttek Hilltop lakóival. Ők levadásszák a Megmentőket, cserébe a hilltopiak átadják nekik az élelmiszer-készletük felét. Rick látszólag nagyon alapos tervvel indult neki a Savior-fellegvárnak, ami aztán eléggé besült, de most nem is ez a lényeg.

Szóval ültök a templomban és a vezetőtök azt mondja: Menjünk oda, aztán vágjuk el álmukban az összesnek a torkát, mielőtt azok csapnának le ránk.

Persze a megelőzés teljesen érthető és teljesen mindegy, hogy valakik közé beeresztenünk egy rakétavetőt, vagy álmukban elvágjuk a torkukat, a gyilkosság az gyilkosság.

Csakhogy, Rick így a többiekkel is egyszerű gyilkost faragott. És ha már szóba jött a rakétavető, miért nem használták azt? A saját testi épségüket sem kellett volna kockáztatni, ráadásul megkímélte volna a társait egy életre szóló traumától.

The-Walking-Dead-Season-6-Episode-12-39-76f4

Persze a túlélés kényszer nagy úr és egyébként is szeretjük látni, ahogy Ricknek teljesen elmegy az esze. Glennből gyilkost faragott. Glenn nem a túlélésért ölt, a gyilkolás ezúttal csak eszköz volt. De, ha azt nézzük Rick nem csak Glennből faragott gyilkost, mert ami még Glennél is durvább az az, hogy Gabriel is szó nélkül beleeresztett egy párat az előtte fekvőbe. (oké, szükség van Gabriel átszellemülésére, mert koloncként már nagyon unalmas)

És most igyekszünk egy kis logikát belevinni Rick ámokfutásába. Az rendben van, hogy Daryllék már találkoztak Negan csoportjával, de. Rick egy szó nélkül minden szavát elhitte Jesusnak, majd úgy rontott neki egy másik közösségnek, hogy valójában semmit nem tudott róluk, csak annyit, amit hallomásból tud. Rick korábban ennél jóval alaposabb volt és bár voltak már könyörtelen mészárlásai az mind “válaszcsapás” volt.

The-Walking-Dead-Season-6-Episode-12-40-9c05

És a többiek követték ebben, hiszen Glenn is már csak a gyilkolás után vette észre a falon a Negan emberei által elkövetett kínzások emlékeit a falon. Oké, hogy valószínűleg nyugodtabban alszik ezután, de valójában ő is olyan emberek megölésére indult, akikről semmit nem tudott.

“Rickék csoportja is csak egy csoport a sok közül. Sosem mondtuk azt, hogy jók. De láttuk már, hogy vannak náluk rosszabbak is” – mondta korábban Greg Nicotero a sorozat producere. Jó kérdés, hogy ez még mindig így van-e, bár valószínűleg a következő epizódokban bebizonyítják, hogy Negan még Ricknél is könyörtelenebb vezető.

Persze úgy is megközelíthetjük, hogy Rickék csak teszik, amit tenniük kell a túlélés érdekében…