The Walking Dead 7. évad 1. rész kritika – spoilermentes

Fél éves hiátus után végre megérkezett a The Walking Dead 7. évada, amely a készítők agyonszajkózott ígérete szerint egy egészen új világképet tár majd elénk.

0 1 514

Fél éves hiátus után végre megérkezett a The Walking Dead 7. évada, amely a készítők agyonszajkózott ígérete szerint egy egészen új világképet tár majd elénk.

twd-negan

Ennek az új világnak az első hírnöke Negan, akit az előző évad utolsó jelenetsorában ismerhettünk meg és akinek belépője nagyjából tévétörténelmet írt. Nem csak az USA-ban, de Magyarországon is hatalmas buzz alakult ki a karaktert illetően, hiszen az utóbbi hónapokban a különböző (és egyre szaporodó) The Walking Dead-es fórumokat és rajongói csoportokat egyre-másra lepték el a Negan-plakátok előtt térdelő fanatikusok fotói. Azt hiszem kimondhatjuk, soha nem történt még ilyen Magyarországon. Számomra külön öröm, hogy ezt megélhetem, anno amikor belevágtam a tévés blogolásba esélyét nem láttam annak, hogy valaha Magyarországon lesz kultúrája egy amerikai tévésorozatnak, ami ráadásul még eléggé rétegsorozat is.

De a lényeg, hogy a The Walking Dead 7. évados premierje itthon is eseményszámba ment, Negannek pedig nem csak a belépője, de a hosszabb bemutatkozása is félelmetesen jól sikerült. Jeffrey Dean Morgan tényleg kiválóan hozza a hús-vér szociopata karaktert és a bemutatkozása tényleg súlyos hatást gyakorolt a sorozatra. És ha volt valami, amit tényleg Robert Kirkman képregényéhez méltó módon meg kellett csinálni, az az, hogy Negan belépője félelmet keltsen még a nézőben is.

the-walking-dead-7-evad-1-resz-rick-retteg

Azt hiszem kimondhatjuk, hogy sikerült. A szokásos The Walking Deades bakiktól (ezzel a mikor sötétedik be, mikor szürkül és mikor süt a nap dologgal még 7 év elteltével sem tudnak igazán megbirkózni az alkotók) eltekintve az epizód volt olyan remek, mint a 6. évad 9. része, ami szerintem hosszú évek óta az egyik legjobb The Walking Deades epizód volt.

Köszönhetően annak is, hogy a játékidő szinte a valós időt fedte le (ezért is vagyok szomorú amiatt, hogy az egyik pillanatban még sötétben, a következőben már a reggeli napsütésben térdelnek a főszereplők), ez a formátum pedig nagyon jól áll a sorozatnak, ezt már az előző évadban is megmutatták.

Nagyon sok minden történt az elmúlt időszakban Rickékkel, rengeteg nehéz ellenfélbe belefutottak (A kormányzótól kezdve Terminus kannibáljain át a Farkasokig), de nagyon úgy tűnik, hogy Negan lesz az első, aki tényleg valódi rettegést és törést hoz a csapat számára, még akkor is, ha előre láthatóan a jövőben a hasonló Negan-monológokból és a bézbózütőből kevesebbet kapunk.

the-walking-dead-7-evad-negan-aldozata-kit-ol-meg

Negan jött, látott és ütött, ezzel pedig tényleg új lendületet adott a sorozatnak, még akkor is, ha jelenleg a legtöbb rajongó most ürességet érez, vagy éppen a könnyeit törölgeti.

A The Walking Dead 7. évada egyelőre rendben van, nagyon reméljük, hogy a folytatásra is sikerül megtartani ezt a feszült légkört, ugyanis ugyanilyen lélegzetvisszafojtva szeretnénk végigülni a teljes évadot, ahogy a premiert is.

Ha szeretnéd kibeszélni a The Walking Dead 7. évados premierjét, azt itt teheted meg, a spoileres kibeszélőnkben:

 

Hivatalos: Őt ölte meg Negan a The Walking Dead 7. évadának 1. részében

Vagy ha úgy tetszik még a 6. évad utolsó részében, de fél évet kellett várnunk arra, hogy megtudjuk a választ. És ezzel több minden bizonyossá vált. (SPOILER, szóval aki nem látta hajnalban a The Walking Dead 7. évadának 1. részét, az jobb, ha nem olvas tovább, csúnyán elrontjuk a napját.)