The Walking Dead 7. évad 3. rész – Az erősebb kutya…

Austin Amelio as Dwight - The Walking Dead _ Season 7, Episode 3 - Photo Credit: Gene Page/AMC
0 1 685

Mi vagyunk Negan!

Azok után, hogy a The Walking Dead 7. évada milyen brutálisan nyitott, a folytatásra kaptunk egy sokkal lazább epizódot, amelyben az Ezékiel vezette Királyság belső működésébe nyerhettünk betekintést. A kitérő után, most újabb kitérőt tettünk, hiszen ezúttal Negan és a Megmentők bázisának működését láthattunk testközelből (szó szerint, a hölgy nézők legnagyobb örömére) Daryl, de még inkább Dwight vesszőfutásának bemutatásával.

the-walking-dead-s07e03-still-2

Daryl fogságban van, de talán a zárt és büdös kis szobájánál is rosszabb, hogy kutyaeledellel etetik és megállás nélkül listavezető slágereket kell hallgatnia. Persze mindez eltörpül amellett, hogy folyamatosan marja magát amiatt, hogy miatt ölték meg Glennt. “Fegyőre” pedig az a Dwight, akivel már a korábbi évadban is találkozott és aki már egyszer meglovasította tőle a védjegyeit, most pedig ismét az ő íjával és motorjával rója a kietlen utakat.

Az epizódban egyébként sokkal inkább Dwightra helyeződött a hangsúly, mint Darlyre, megtudtuk, hogy miért adta be végül a derekát Negannek és láthattuk, hogy annak ellenére, hogy Negan minden utasítását betartja betűre, vannak azért kétségei azt illetően, hogy jó döntést hozott-e. És a legnagyobb poén, hogy a mindenki által gyűlölt Dwight egy csapásra “szerethetőbb” lett, igaz ehhez kellett a karaktert alakító Austin Amelio kiváló alakítása is.

Minden rendben odalent D.? Nem akarsz egy kicsit nosztalgiázni?
Minden rendben odalent D.? Nem akarsz egy kicsit nosztalgiázni?

Negan pedig vasmarokkal vezeti a Megmentőket, egy sajátos kis MLM-rendszert épített fel, amelyben az emberei “hőségpontokat” gyűjtögetnek és ez alapján különböző kiváltságokat élvezhetnek. Negan belépője hatásos volt két résszel ezelőtt, de a mostani epizódban azt éreztem, hogy Jeffrey Dean Morgan annyira jellegzetes gonoszt akar alakítani, hogy kissé túltolja a jeleneteket és egyáltalán nem hat természetesnek vagy zsigerinek az ironizálása.

Az epizód felépítése egyébként remek volt, a zeneválasztás üdítő, az epizód elején bemutatott Dwight-szendvics montázs pedig a Breaking Bad és a Lost megoldásait idézte fel bennem (bár utólag úgy érzem, utóbbit főként a zenen miatt). A legtöbben ezekért az epizódokért nem szeretik a The Walking Deadet, én meg kábé úgy vagyok vele, hogy pont azért nem kaszáltam még el, mert ilyen epizódokra és dramaturgiára képesek, amikor nem csak a divatrajongókat akarják kiszolgálni.

the-walking-dead-season-7-the-cell-image-3

Sok szempontból megvizsgálva, ez a mostani The Cell címet viselő epizód – még a túltolt Negannel is – benne van minden idők 10 legjobb The Walking Dead epizódjában.

Visszakanyarodva kicsit Dwighthoz, szerintem simán benne van, hogy ő lesz az a belső ember, aki segíthet Rickéknek levezetni egy Negan elleni lázadást, hiszen láthattuk, hogy nem olyan nehéz őt megingatni és azt is, hogy bőven van oka (a húga halála, vagy a felesége, akiről az örök Macskafogós-poén jutott eszembe) bosszút állni Neganen. És akárhogy nézzük Dwight éppen olyan túlélő-alkat, mint Rick és csapata…

És akkor még egyetlen kérdés, ami már korábban is felmerült. Hogy a fenébe takarította meg Negan Lucillet?