The Walking Dead 7. évad – Ha iszol a kútból, pisálj is bele!

0 1 019

A sokkoló első rész után – ahogy azt már a korábbi évadokban is megszokhattuk – hangulatot váltott a The Walking Dead 7. évada és az évad második részében a Királyság közösségébe nyerhettünk betekintést.

the-walking-dead-carol-ezekiel-kiralysag

Nagyjából mindannyian úgy csodálkoztunk rá erre a közösségre, ahogyan azt a magát ismételten kertvárosi sütimaminak kiadó Carol is tette, aztán szerencsére meg is magyarázták nekünk a dolgokat.

Az mindenképpen jó, hogy végre kaptunk egy olyan közösséget, ami békés (oké, Alexandria is az volt) és amely viszonylag rendezett. Sőt az egész olyan volt, mintha ez a civilizáció már az apokalipszis utáni civilizáció egyik szerveződése lenne, ennek ékes példája a templomi kórus volt, ami tulajdonképpen félelmetesen ridegnek hatott, ha a kinti világra gondolunk.

Talán most először fordul elő, hogy nem látok egy új közösség mögé semmi hátsószándékot. Ebben a közösségben ennyi van. Ezekiel (Khary Payton) bármennyire is nehezen engedte el Carol kezét, valójában nem a hátsószándék, hanem a jó szándék dolgozik benne.

the-walking-dead-episode-702-carol-mcbride-935_1x2a

Szintén remek, hogy már most megmutatták nekünk, hogy ez a közösség is Negannek dolgozik be. Túlzottan is egyértelműnek tűnik, hogy idővel összefognak majd Alexandirával (és már közösséggel) Negan ellenében, és az is jó volt, hogy láthattuk, ha csendesen is, de lázadnak a Megmentők ellen azzal, hogy az átadott disznókat hogyan hizlalják fel. Az első gondolatom az volt, hogy biztosan megmérgezik ezzel Neganéket, aztán rájöttem, hogy például Terminus lakóinak semmi baja nem volt attól, hogy fertőzött embereket ettek (merthogy ugye mindenkiben ott van a fertőzés). Ettől még persze másmilyen betegséget kaphatnak a Megmentők…

Arról meg halhattunk egy mesét, hogy Ezekielnek hogyan sikerült tudatlanságban tartania a közösségét és bár ez a társadalmi működésének kulcsa, nekem azért kissé fura, hogy felnőtt emberek tudnak úgy élni, hogy tudomást sem vesznek arról, hogy mi folyik a falakon kívül, tulajdonképpen mintha szerepjátékosok lennének. Nem csak a járkálókra gondolok, hanem arra is, hogy csak Ezekiel belső köre tudja, hogy “adóznak” Negannek.

the-walking-dead-s07e02-the-well-curiosidades

A tigris, akarom mondani Shiva zseniálisan sikerült. Ahhoz képest, hogy egy kábelcsatorna tévésorozatáról beszélünk, az idén bemutatott Dzsungel könyve komplett produkciós gárdája elbújhat a The Walking Dead alkotói mögött, akik most megmutatták, hogy nem csak a maszkok készítéséhez értenek extrém nagy profisággal.

Az epizód egyik legnagyobb érdekessége számomra az volt egyébként, hogy Morgannek meg sem fordult a fejében visszamenni Alexandriába, hogy talált egy még békésebb és biztonságosabb közösséget, ráadásul úgy nem fordult meg a fejében, hogy tudta Rickék éppen Neganékhez indultak. Oké, Morganben valószínűleg dolgozik az is, hogy tudja: Rick ezt a közösséget is egy-kettőre szétkapná pont úgy, ahogy eddig minden közösséget szétrombolt.

A jövőhéten egyébként a Megmentők közösségébe látogatunk, ahol Daryl szenvedéseibe és vesszőfutásába nyerünk majd betekintést. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ezzel a már-már Lostot idéző szerkezettel megy-e végig a teljes évad, vagy pedig valahogy összehozzák a közösségeket még ebben az évadban? Merthogy összefogják, az egyszer fix.