Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

The Walking Dead 7. évad – Szarvashiba

The Walking Dead 7x12

0

Kissé abszurd humorú, de összességében ismét kellemes részt kaptunk a The Walking Dead 7. évadától, de azért megint csak sikerült olyan bakikat összehozni, hogy abba belesajdultunk.

Azt már korábban is írtam (sokszor, de itt bővebben is), hogy a The Walking Dead egyik legnagyobb erénye, hogy nem lineáris úton halad előre a történet, hanem nagyon változatos, több nézőpontból bemutatott, most már az idővonalakon is bátran ugráló történet lett, amiből most már teljesen kezdenek kiszorulni az élőhalottak és abszolút az ember embernek farkasa elv lett a sorozat kulcsa.

Nagyjából erről az elvről beszélgettek Rick és Michonne is, jó látni, hogy Rick milyen észérvek (a gyerekei jövője) mentén hergeli bele magát a Negan elleni háborúba és azt is, hogy ebben Michonne is megfelelő partner.

Rick és Michonne közös epizódjának már éppen ideje volt, kijárt ez már nekik és külön öröm, hogy az alkotók egy tényleg romantikusabb, feelgoodabb epizódot adtak nekik, még akkor is, ha azért megpróbálták elhitetni velünk, hogy itt valamelyik szereplőnek komolyabb baja eshet. Én mondjuk elsősorban Michonne-ért aggódtam, még akkor is, ha pár másodpercre Rick életéért izgulhattak azok, akiknek elsőre nem esett le, hogy az bizony a szarvas lesz…

És ha már a szarvas, akkor ne menjünk el amellett, hogy amennyire rendben van Shiva, a tigris CGI-ja, annyira pocsék lett a szarvasé, amely sem mozgásában, sem külsejében nem ütötte meg egy közepes Asylum film minőségét sem. Már korábban is mondtam, ezeket a CGI-bakikat csak abban az esetben tudom (majd) megbocsájtani a sorozatnak, ha az évad fináléjára tényleg valami hatalmas műsort tartogatnak és arra kellett a pénz… Rick álhalálának viszont ezúttal legalább volt funkciója, hiszen ennek volt köszönhető, hogy Michonne nagyon komolyan leblokkolt és ez majdnem az életébe került.

A másik, párhuzamosan futó szálon elsősorban Rositaé volt a főszerep, de én sokkal szívesebben látnék többet Tarából, szerintem a csaj ugyanis egyre jobban halad a közönségkedvenc státusz felé, főleg úgy, hogy mind Rosita, mind Carol elég komoly belső válsággal küzdenek, még Maggie-t vagy éppen Sashát még mindig eléggé a gyász marcangolja.

Persze Tarának is megvolt a nagy momentuma, bár azt gondolom, hogy sokkal inkább Rosita öngyilkos-akciójáról akar beszámolni, mint az Oceanside-on élő amazonok fegyvereiről, bár még az is meglehet, hogy meghozta a nagy döntést a Negan elleni háború érdekében.

Alább spoilerekkel feszegetjük az epizód nagy kérdéseit:

Hogy a fenébe lehet az, hogy a vidámparkos katonák legtöbbjének a hátán volt a fegyver? Amikor betörtek a zombik nem használták?

Egy katona sem élte túl? Hiszen akik túléltek simán magukkal vihették volna a kaját és a fegyvereket. (Persze nem tudjuk ez a vidámparki incidens mikor történt, lehet még bőven a járvány elején.)

Nagyon remélem, hogy Sasha és Rosita akciójával nem megint valami túsztárgyalásos akciót akarnak összehozni… Bár bárhogyan is lesz, a két csaj alaposan beleköp majd Rick levesébe, hiszen ha megtámadják Negant, aki jelenleg nem igazán gyanakszik, még az is meglehet, hogy Neganék hamarabb lerohanják Alexandriát, mint a nagy szövetség a Szentélyt. (Azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy a Rositát alakító Christian Serratos várandós, a Sashát alakító Sonequa Martin-Green pedig a Star Trek: Discovery sorozat főszereplője lesz, vagyis jó esélyeik vannak a halállottón. Persze Tara terhességét is ügyesen áthidalták a készítők.)

Hogy a fenébe lehet, hogy a szarvas, ami eddig mindent túlélt, nem tudott elszaladni a járkálók elől? (Rick lelőtte volna? Nem néztem vissza, de nem emlékszem pisztolylövésre.)

A Junkyard (Szeméttelep) lakóival szemben nagyon nagy a bizalom Rick részéről. Ennek vajon mi lehet az oka? Ez a feltétlen bizalom egyáltalán nem vall Rickre.

Judith már elég nagynak tűnik ahhoz, hogy valamennyi szöveget adjanak neki. Oké, hogy ezúttal működött a néma hallgatóság funkciója, de az a kislány már biztosan tud beszélni. Hajrá!

Fentebb írtam, hogy a járkálók már csak díszlet, nem jelentenek akkora veszélyforrást, mint az első évadokban. Ezt mi sem tükrözi jobban annál, hogy amikor Rickék vidámparkos terve besült, csak annyival reagálták le: “Azt hiszem ezt benéztük.”

Share This