Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

THE WALKING DEAD 8. évad 1. rész – Utalások a kezdetekre, utalások a végre?

0

Fegyverropogástól hangos, álom és jövő- (vagy talán éppen múlt-) képekkel teli epizóddal tért vissza a The Walking Dead, amely a 100. epizódja alkalmából még némi misztikumot is megengedett magának.

Persze a “A 100. epizód tévétörténelmi lesz” és hasonló alkotói dumákból nem sok maradt, a The Walking Dead újra és újra ugyanazokat a hülyeségeket követi el, amit az eddigi 99 epizód során is. Persze már az is nehezen érthető, hogy egy akciódús évadnyitó, ráadásul jubileumi rész miért csak 45 perces, ha az előző szezonos üresjáratos epizódokra 60-70 perceket szenteltek a készítők…

Na de a lényeg, hogy Rick tüzes monológja után Alexandria, Hilltop és a Királyság emberei egy jól átgondolt(nak tűnő) tervvel a Szentély felé vonulnak, hogy kinyírják Negant. Csakhogy ezúttal is lecsapódik a már-már misztikusnak nevezhető golyóálló mágnes Negan köré, aki több száz fegyverrel szembenézve is megteheti, hogy kiálljon  az erkélyre és a “farkát méregesse” Rickkel szemben.

Alexandria, Hilltop és a Királyság katonái simán beállhatnának rohamosztagosnak, ugyanis 5-10 méterről nem tudják eltalálni az ellent, de sebaj, szitává lövik az ablakokat meg a falat, vesszenek a Megmentők, télen hátha megfagynak.

Na ezek azok a dolgok, amikért rohadtul tudjuk utálni a The Walking Deadet, mert hát a hülye sem érti, hogy ha Daryl motorral megy a szinte kúszó élőhalottak előtt, akkor hogy vannak tőle mindig ugyanolyan távolságra (már más lenne a helyzet, ha egy kép erejéig megmutatják, hogy D. bevárja a zombikat.)

Amiért viszont szeretjük a sorozatot, az egyértelműen az előre és visszautalások, a kikacsintások, a külsős és belsős poénok (na meg Tara…).

Ezúttal nem is egy jelenet erejéig a sorozat legelső részére utaltak vissza. A 100. epizódban Carl ugyanis pont úgy vizslatta az autókat, mint apja a sorozat első részében.

Aztán ott volt a Rick által nem sokkal később látott élőhalott is, ami (aki) igencsak hasonlított a Teddy macis kislányra a pilotból… Mert nem csak hasonlított, hanem valóban az azóta felnőtté cseperedett Addy Miller tért vissza egy cameo erejéig.

Rick nagy monológja mellett Negannak is jutott egy kisebb-nagyobb monológ, amelyben elhangzott a “Let me ask you something”, ami ugye meg Shane védjegye volt a sorozatban. Ez sem a véletlen műve:

És persze ami a legjobban foglalkoztat minket, az az “Öreg Rick” ébredése. Ugyanúgy fekszik az ágyon, mint a sorozat első részében, ugyanúgy virágok mellette, igaz rémálom helyett ezúttal igazi vágyálom következik számára. Hogy a képsor csak egy álom vagy a jövőkép-e arra nem nyertünk megerősítést, de speciel én hajlok arra, hogy amit láttunk az valóban egy jövőkép, talán a sorozat utolsó jelenetei és így foglalnák keretbe az egész sorozatot.

A fenti momentumok és kikacsintások így azért valamilyen szinten felmentik a készítők az általuk elkövetett újabb bakik alól, de az a helyzet messze nem lehetünk elégedettek az évadnyitóval.

The Walking Dead 8. évad 1. rész
70%
Vegyesek az érzelmeink

De azért reméljük, hogy a tisztelgés oltárán feláldozott epizód valóban csak a bemelegítés volt és az évad során ennél sokkal

  • Szerintem
Share This