Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Megvan hová érkezik a THE WALKING DEAD 9. évada

Két jó hírünk is van azoknak, akik a The Walking Dead 9. évadának magyarországi (szinkronos) premierje miatt aggódtak.

0

Még februárban, alig a 8. évad tavaszi premierje után derült ki, hogy a FOX csatorna felfüggeszti magyarországi működését. Bár a csatornát rettenetesen kevesen követték itthon, azért jónéhány sorozat hazai rajongói kaphattak a szívükhöz, hiszen ez azt is jelentette, hogy nem folytatódik itthon az Empire, az Outcast, a Dr. Chance vagy éppen az itthon messze legnagyobb rajongótáborral rendelkező The Walking Dead.

Na ezek a rajongók most hátradőlhetnek.

Ugyanis nem csak, hogy biztosítva lett a The Walking Dead magyarországi sugárzása, de ráadásul olyan csatorna vette meg a jogokat, amely messze több háztartásba eljut, mint tette azt a FOX Magyarország.

A sorozat az Orphan Blacket (Sötét árvák), a The 100-at (A visszatérők), az Ash vs Evil Deadet, az iZombiet vagy éppen a A galaxis őrzői animációs sorozatot is bemutató – Viacom tulajdonú – RTL Spike-ra kerül, a hírek szerint pedig nem csak a 9. évadot hozzák el, de a médiavállalat jogot szerzett minden további szezon bemutatására is – legalább 5 évre. Ez azért is meglepő, mert az AMC-nek most lehetősége lett volna rá, hogy visszaszerezze az egyébként ő portfóliójába tartozó sorozatot, amit még azelőtt értékesített a FOX-nak, hogy az AMC megkezdte volna magyarországi sugárzását. Úgy tűnik azonban, hogy a csatorna beéri a Fear The Walking Dead hazai sugárzásával, melynek új évada nemrég rajtolt el., vagy legalábbis az RTL Spike-ot nem sikerült túllicitálniuk,

Ez a sorozat még mindig bitang erős – FEAR THE WALKING DEAD 4. évad

A következő évad az RTL Spike-on is az amerikai premierrel egy időben – hajnalban – magyar felirattal, majd másnap este szinkronosan lesz látható, várhatóan októberben.

Május 21-től az RTL Spike egyébként leadja a The Walking Dead eddigi összes évadát, még a FOX április végével befejezi mint tévécsatorna és FOX+ néven az interneten folytatja. Azért megérne egy tanmesét, hogy hogyan buktattak be itthon egy ekkora brandet.

THE WALKING DEAD – Saját sorozatot kaphat Negan

 

Share This