Rólunk szól – Megvan az idei szezon legszerethetőbb sorozata

This is Us (NBC)

0 1 484

A This is Us (hazánkban majd Rólunk szól) címet viselő dramedy sorozat az idei évad egyik legkellemesebb újonca, azonban pont az a sorozat, amelynek hamar lemorzsolódnak a nézői. Ha hasonlítanom kellene valamihez, azt mondanám a karakterei éppen annyira szerethetőek, mint annak idején a Dokik (Scrubs), persze egy rész alapján nagyon nehéz messzemenő következtetéseket levonni.

this-is-us-milo-ventimiglia

Például egyből ott van az, hogy fogalmam sincs hosszabb távon milyen irányba lehet elvinni ezt a történetet. Nem 25 perces sorozatról van szó, ennek ellenére mégis sokkal inkább szituációsnak tűnik, mint nagykoncepciójú sorozatnak, miközben a pilot alapján úgy tűnik hogy hosszabb távon inkább utóbbiban gondolkodnak, csak jó lenne tudni mi az.

A 4 szálon futó történet főhősei egyébként olyan kései harmincasok (konkrétan 36 évesek), akik egy napon születtek. Ha sablonos akarnék lenni azt írnám, hogy mindannyiuknak megvan a saját problémája, miközben mindannyian keresik a boldogságot, de még ha részben igaz is rájuk, valójában egyáltalán nem erről van szó. A főhősökben – látszólag – mindössze annyi közös van, hogy egy napon születtek, mégis hatalmas hatással vannak egymás életére. Aztán a pilot-végi csavar persze alaposan megbolygatja az addigi eseményeket, de éppen ezért leszünk kíváncsiak a hogyan-továbbra.

this-is-us-sorozat

A This is Us egy nagyon érdekes kísérlet, amit elképzelni nem tudok hogy rendelhetett be országos csatorna, hiszen az efféle kísérleti sorozatok sokkal inkább élnek túl kábelen, ezzel együtt nagyon szurkolok nekik, mert a sok nyomozós, bromantikus sorozat mellett szerintem igenis van helye egy ilyen sorozatnak is a tévében.

UPDATE: berendelték teljes szezonra!!!