Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Több park lesz a WESTWORLD 2. évadában

0

Már az első évad során felmerült a rajongókban, hogy vajon hány park van a Westworldben, míg végül az évad végén már kaptunk utalást Samurai Worldre. De van még tovább.

Az 1973-as mozifilmben Medieval World és Roman World is volt, így a rajongókat továbbra is foglalkoztatja, hogy vajon milyen parkok bukkanhatnak még fel a sorozatban, illetve, hogy ezek kapnak-e komolyabb szerepet a folytatásban, tekintve, hogy a sorozat alkotói is azt nyilatkozták korábban, hogy a történetük nagyjából nyolcadrészét mesélték el az első évadban.

A Vanity Fair Summiton neki is szegezték a kérdést a széria két alkotójának, Jonathan Nolannek és Lisa Joynak, Nolan pedig tömören ennyit válaszolt csak:

Valamit tartogatnunk kellett a második évadra is.

Ez persze nem egyértelmű válasz a Delos-szal kapcsolatos kérdésekre, de szerencsére a castingok is azt sugallják, hogy tovább bővül a Westworld és Samurai World egyértelműen hangsúlyos szerepet kap a 2. évadban.

Hiroyuki Sanada
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Gmail
  • reddit
  • LinkedIn
  • Tumblr
Ugyanis a japán származású Hiroyuki Sanada (Élet, Farkas, Az utolsó szamuráj, Helix, Lost, Napfény, 47 Ronin) is fel fog tűnni visszatérő szereplőként a sorozatban, méghozzá egy Musashi nevű karakter bőrében és a korábban több filmben is szamurájt alakító színész könnyen lehet, hogy ezúttal is szamurájt alakít majd. Persze bármi lehetséges, Musashi akár egy díszletmunkás is lehetne a Delosnál, de tegyük hozzá, hogy a boltokban már kapható egy azonos nevű robotszamurájt ábrázoló figura, amelyet a 2. évad első előzetesével egy időben, a San Diego-i Comic Conon osztott meg a nagyközönséggel az HBO. Oké, hogy ezek csak következtetések, de eléggé úgy tűnik (az alkotók megjegyzéseit is figyelembe véve), hogy Samurai Worldöt tartogatják a 2. évadra Westworld mellé.

A készítők a mesterséges intelligencia helyzetéről is megosztották nézeteiket: “Félig attól félek, hogy a mesterséges intelligencia rabszolgasorba taszít, félig pedig attól, hogy nem fog.” – mondta Nolan. – “Ha megnézitek az elmúlt egy év eseményeit, egyértelmű, hogy az emberek borzasztóan irányítják a világot, és lenne miben fejlődnünk. A rendszerek elképesztő hatékonyságot érhetnének el világunk működtetésében.”

A napokban egyébként a Westworld Doloresét, vagyis Evan Rachel Woodot is mikrofonvégre kapták, a színésznő pedig csak úgy áradozott a 2. évadról.

Kétszer olyan ambiciózus, mint az első, és kétszer olyan őrült is. Nem hittem volna, hogy lehet még fokozni, de most járunk az évad felénél, és nem akarom elhinni, miket csinálunk. Mindig meg tudnak lepni és sokkolni, pedig én a sorozat egyik szereplője vagyok. Dolores nagyon más karakter lesz ebben az évadban.

Share This