Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Top12 – A filmvászon legmenőbb akcióhősei

0

Lehet, hogy nem mindenkiben, de a legtöbbekben bizony ott él a kisgyerek, akinek néha szüksége van a a mélyen elgondolkodtató tartalmak és az élet ügyes-bajos dolgai mellett egy kőkemény, laza és kissé talán cinikus hősre, egy igazi férfira, akivel vállvetve végiggázolhat a kárhozatra rég rászolgált rosszfiúk tengerén egy filmnyi játékidő erejéig.

Az akcióhősöket imádjuk, és amíg léteznek olyan rendezők, mint például Chad Stahelski, aki a John Wick: 2. felvonással elkápráztatott bennünket, addig vélhetően mindig kéznél lesznek, még ha kisebb létszámban is, azok a karakterek, akikre számíthatunk, ha vérgőzös, penge szórakozásra vágyunk.

Ennek örömére, a vadonatúj és elképesztően nagyszerűre sikeredett John Wick-film apropóján kedvem támadt toplistázni egy jót. Fontos, hogy a tematikát igyekeztem a klasszikus típusú akcióhősökre korlátozni, így ne várjunk a listába különböző műfaji hibrideket (olyanokat, mint a Mátrix, a 300 vagy az Indiana Jones-franchise) és persze szuperhősöket sem. Ha ezeket is bevennénk a buliba, túlságosan szélesre nyúlna a jelentkezők tárházi kerete.

Mindennek figyelembevétele mellett lássuk hát a filmvászon 12 legmenőbb akcióhősét!

 

Share This