Top20: Ezek voltak 2016 legjobb filmes poszterei az IndieWire szerint

0 597

Még az egyetemi alapképzésem során egy csapatos projektmunka keretein belül néhány szaktársammal készítettem egy kutatást a magyar fiatalok filmfogyasztási szokásairól. Kiderült, hogy az aktuális mozizás tárgyát a legtöbben a papírformának megfelelően nem a kritikák vagy a rendező személye, hanem a műben szereplő színészek, illetőleg a történetleírás alapján választják meg.

Emlékezetem szerint a poszterek nem kerültek különösképpen előtérbe, pedig ha végiggondoljuk, mindannyian gyakran kapjuk azon magunkat, hogy a filmszínház előterében várakozva a kiplakátolt posztereket vizslatjuk. Bizony ez is komoly befolyásoló erő.

Az IndieWire összeszedte, hogy melyek voltak 2016 legjobban sikerült filmes poszterei. A tovább mögötti galériában megtalálható a Sing Street, a Jackie és a Kaliforniai álom falra valója, de bekerültek olyan alkotások is a listába, amelyek nálunk nem kaptak különösebb teret, sőt, bizonyos esetekben egyáltalán meg sem jelentek Magyarországon.

always-shine certain-woman christine freefire goat green-room handmaiden high-rise jackie krisha la-la-land lo-and-behold moonlight operation-avalanche sing-street the-birth-of-nation the-childhood-of-a-leader the-lobster the-love-witch tickled

Forrás Movie Tank
Innen IndieWire