Tovább lázadnak a volt és jelenlegi TV2 dolgozók

0 281

A Népszabadság értesülése szerint a TV2-től távozó szerkesztők és riporterek fontolgatják, hogy jelentkeznek gyakornoknak volt munkaadójuknál és beiratkoznak a TV2 Akadémiára. A lap szerint hatan gondolkodnak, hogy felfrissítik szakmai tudásukat. A szakirányú és más diplomákkal, nyelvvizsgákkal, jelentős médiatapasztalattal bíró tévések olyan ismereteket szeretnének szerezni, amivel meg lehet felelni az új hírigazgatónak, Kökény-Szalai Viviennek. Tanulmányaikat egy támogatójuk fizetné.

A még ott dolgozók is háborognak, közös tiltakozást is terveznek – derül ki a lapból.

Jelenleg is a TV2-nél dolgozó munkatársaktól úgy tudjuk, továbbra is pocsék a hangulat az Andy Vajna fémjelezte és az áttételesen Habony Árpádhoz is kötött televíziónál. Túl azon, hogy tapintható a feszültség a csatorna megmaradt sztárjai és az újonnan érkezők között, a newsroomban mind többen elutasítják az „egyoldalú és szakmaiatlan” szerkesztési irányelveket; többen a közös tiltakozás lehetőségeiről is beszéltek már egymás között. Nem javítja a hangulatot, hogy a riporterek újabban többször is szembesülniük kellett azzal, hogy
számos nyilatkozatra felkért médiaszemélyiség és szakember közölte, a kialakult helyzetben nem kíván megszólalni vagy meghívott vendégként szerepelni a TV2 műsoraiban.